Ενημέρωση για τη συνάντηση με Ερντογάν ζητεί ο Κουτσούμπας

Ενημέρωση για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στη Βουλή, χαρακτήρισε «αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης» να ενημερώσει για τα όσα συζητήθηκαν στην εν λόγω συνάντηση αλλά και για όλες τις σημαντικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η ενημέρωση δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, στο οποίο δεν συμμετέχει το ΚΚΕ.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ, εκτίμησε ότι είναι επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική η πολιτική του εφησυχασμού που πριν από τη ΝΔ καλλιεργήθηκε σε μεγάλο βαθμό και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, η πολιτική αυτή, είχε ως βάση την «αφελή» παραδοχή ότι η Ελλάδα όντας «καλό παιδί» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προστατεύει κυριαρχικά της δικαιώματα και την ασφάλεια στην περιοχή.

«Καταρρέει αυτή η πολιτική με πάταγο λαμβάνοντα υπόψη και στάση συμμάχων σας. Δεν είναι καλή αυτή η πολιτική ούτε με Ερντογάν ούτε με Τράμπ», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: skai.gr