Νέα επίθεση Ακάρ: Αδιάλλακτη η Ελλάδα στο Κυπριακό- Δε δέχεται καμία από τις λύσεις που προτείνουμε

«Στις προσπάθειές μας δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις για λύση που έχουμε υποβάλλει», ανέφερε και υπογράμμισε ότι ότι οι Έλληνες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαχωρίσουν τον τουρκικό πληθυσμό. 

Νέα πυρά κατά της Ελλάδας κατηγορώντας τη για αδιαλλαξία στο Κυπριακό εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος παραβαβρέθηκε χθες το βράδυ σε εκδήλωση για την «Υποδοχή για την Ημέρα της Κοινωνικής Αντίστασης και των Ενόπλων Δυνάμεων της ΤΔΒΚ».

Όπως είπε, η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει το καθήκον της ως εγγυήτρια χώρα για το νησί της Κύπρου, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. 

«Ο αποτελεσματικός και de facto εγγυητικός ρόλος της Τουρκίας και η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο είναι η κόκκινη γραμμή μας και είναι απαραίτητη», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων στον δίκαιο σκοπό τους. 

«Στις προσπάθειές μας για την ΤΔΒΚ, δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις για λύση που έχουμε υποβάλλει», ανέφερε και υπογράμμισε ότι ότι οι Έλληνες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαχωρίσουν τον τουρκικό πληθυσμό εκεί με μια «ασυμβίβαστη στάση». 

«Οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας και να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία», επισήμανε. 

Συμπλήρωσε δε ότι αναμένουμε από τρίτους να είναι αντικειμενικοί και αμερόληπτοι για το Κυπριακό, να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση και να αποδεχτούν τα δικαιώματα και τα δίκαια των Τουρκοκυπρίων. 

Πηγή: skai.gr