Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Εντυπωσιακή προσέλευση στις κάλπες- Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

Μεγάλη είναι η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης εκτίμησε ότι η συμμετοχή μπορεί να ξεπεράσει και τις 250 χιλιάδες, όπως και έγινε.

Συγκεκριμένα ήδη λίγο μετά τις 19:00 η συμμετοχή των πολιτών υπολογιζόταν στις 260.000

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μιας επιπλέον ώρας, δηλαδή μέχρι τις 8, στην εκλογική διαδικασία. 

Δεδομένου αυτού, τα αποτελέσματα αναμένονται στις 9 και μισή με 10 το βράδυ.

Αν δεν δοθεί, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 9  με 10 το βράδυ.

Δείτε το liveblog από την εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 τα «παιδιά της αλλαγής» από την Χαριλάου Τρικούπη για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Η εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 τα «Παιδιών της Αλλαγής», βρέθηκε στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στην Χαριλάου Τρικούπη, για να καλύψει το γεγονός.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ξενάγησε τα «παιδιά της Αλλαγής», στα νέα γραφεία τύπου του κόμματος, όπου δεσπόζει η φωτογραφία με τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι φωτογραφίες των πρώην πρωθυπουργών.

Τέλος διευκρίνισε ότι το θέμα της ονομασίας του ΚΙΝΑΛ και των συμβόλων του δεν αφορά τη σημερινή εκλογική διαδικασία, αλλά το συνέδριο του κόμματος.

Ξεπέρασαν τα ποσοστά του 2017 ήδη από το απόγευμα

Στο Κίνημα Αλλαγής επικρατεί ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κόσμου και εκτιμάται ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 250.000, δηλαδή και τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του 2017, όπου είχαν ψηφίσει 212.000 πολίτες.

Αναλυτικότερα ήδη στις 17:13 συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα ποσοστά του 2017 καθώς είχαν ψηφίσει 212.754 πολίτες.

Στην είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, δεσπόζει η φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά

Ο Μανώλης Όθωνας στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και διευθυντής του Πολιτικού της Γραφείου, δήλωσες στα «παιδιά της αλλαγής», ότι ο ίδιος θα είναι πάντοτε στο ΠΑΣΟΚ, όποιος και αν εκλεγεί σε όποιο πόστο και αρμοδιότητα του ανατεθεί. '

Έκτίμησε ότι θα δοθεί σίγουρα παράταση και ότι γύρω στις 22:00 το βράδυ θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για το αποτέλεσμα, ενώ δήλωσε ότι κατά την γνώμη του θα υπάρξει 2ος γύρος.

Δηλώσεις υποψηφίων

Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία

Καθαρή εντολή για ανανέωση και πολιτική αυτονομία" ζήτησε ο υποψήφιος για την αρχηγία Νίκος Ανδρουλάκης .

Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατική παράταξη μπροστά" δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

« Είναι μια καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, για το Κίνημα Αλλαγής. Μια ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά γιατί χωρίς αυτή δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα", ανέφερε  ο Παύλος Χρηστίδης.

"Το Κινάλ έχει κερδίσει τις εκλογές , το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και  από δω και  πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό που φτιάξαμε αυτό τον καιρό" δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

"Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου", ανέφερε ο Χάρης Καστανίδης.

Αυστραλία

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Αυστραλία. Σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Ανδρουλάκης (12), 11.1%
Γερουλάνος (2), 1.85%
Καστανίδης (3), 2.78%
Χρηστίδης (3), 2.78%
Λοβέρδος (34), 31.48%
Παπανδρέου(54), 50%

Ο αντίκτυπος της εκλογικής διαδικασίας 

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Χρήστος Κούτρας, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος καθώς κάλυψε για πολλά χρόνια το ρεπορτάζ  του ΠΑΣΟΚ , μίλησε ότι η μεγάλη συμμετοχή αποτελεί δικαίωση της Φώφης Γεννηματά και ότι αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ -αν μετα την εκλογική διαδικασία παραμείνει ενωμένο- να επανέλθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή.

Ο Νίκος Βοσδογάνης διευθυντής του γραφείου Τύπου, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής ψήφισαν 194.000 και ότι στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα δοθεί παράταση στην εκλογική διαδικασία μέχρι τις 20:00 εκτιμώντας ότι στις 22:00 το βραδυ θα υπάρχει μια πρώτη εκλογική εκτιμήση με ενσωμάτωση στο 15% και οριστικά αποτελέσματα στις πρώτες πρωινές ώρες. Ο ίδιος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στο ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά που απρέλαβε ενα κομμα λίγο μπάνω από το 3%.

Μιλώντας στα «παιδιά της Αλλαγής», ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κουκλουμπέρης, είπε ότι το διακύβευμα της εκλογικής διαδικασία είναι να πείσουν τον κόσμο να δυναμώσει η παράταξη και εκτίμησε ότι το πιο πιθανό είναι να αλλάξει η ονομασία του ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ.

Τέλος ανέφερε ότι ο κάθε υποψήφιος έδωσε το στίγμα του αν είναι διατεθειμένος και κατά πόσο να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν επιστροφές ψηφοφόρων που στις τελευταίες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία.

Στο 99,6% των εκλογικών τμημάτων συνεχίζεται ομαλά η ψηφοφορία σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ.

Τα «816 από τα 819 Εκλογικά Τμήματα στην Ελλάδα (ποσοστό 99,6%) έχουν ανοίξει και λειτουργούν και η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά», ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροποή του Κινήματος Αλλαγής, (ΕΔΕΚΑΠ). Επίσης, έκανε γνωστό ότι εχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Αυστραλία και αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εκλογικά κέντρα σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Η μαζική συμμετοχή στο ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη ψηφοφορία πέραν τις 19:00 όταν και είχε προγραμματιστεί να κλείσουν οι κάλπες. Πριν από λίγο ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε λόγω της αυξημένης συμμετοχής να δοθεί παράταση ώστε να μπορέσουν όλοι να ψηφίσουν. Ωστόσο υπάρχουν ενστάσεις από πλευρές άλλων επιτελείων που θεωρούν ότι δεν πρέπει να παραταθεί η διαδικασία.

Η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου δηλώνει θετική ώστε να ψηφίσουν όλοι. Σε κάθε περίπτωση η πλευρά Λοβέρδου ζητά να μείνουν ανοιχτά τα εκλογικά τμήματα ακόμα και μέχρι τις 9 ώστε να ψηφίσουν όλοι όσοι προσέλθουν.

Η πλευρά Ανδρουλάκη δηλώνει ότι είναι θετική στην προοπτική παράτασης της ψηφοφορίας εφόσον χρειαστεί, ωστόσο αφήνουν αιχμές για την πρωτοβουλία Παπανδρέου να καταθέσει το σχετικό αίτημα το οποίο θεωρούν ότι γίνεται για λόγους εντυπώσεων. «Εμείς είμαστε της διατήρησης της σοβαρότητας της διαδικασίας», σημειώνουν με νόημα.

Με λίγα λόγια η πλευρά Ανδρουλάκη εκτιμά ότι, αν απαιτηθεί, θα είναι θετική, αλλά αυτό μένει να φανεί από τη ροή της ψηφοφορίας η οποία δεν είναι γνωστό πως θα κινηθεί έως τις 19:00.

Τέλος, η πλευρά Χρηστίδη δηλώνει και αυτή θετική σε μία ενδεχόμενη παράταση, την οποία θεωρούν αυτονόητη για να διευκολυνθεί ο κόσμος που έχει προσέλθει στις κάλπες.

Πηγή: skai.gr