Εκλογές – ΚΙΝΑΛ: Μεγάλη προσέλευση - Ψήφισαν ήδη 115.000 πολίτες - 500 ψήφοι ανά λεπτό!

Αθρόα είναι η προσέλευση των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) για την εξέλιξη της ψηφοφορίας. Είναι ενδεικτικό ότι ο ρυθμός έφθανε νωρίτερα περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε γνωστό ότι μέχρι το μεσημέρι είχαν ψηφίσει στην Ελλάδα 115.000 πολίτες και στοίχημα αποτελεί η συμμετοχή να ανέλθει πάνω από τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017. 

Ανέφερε ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τα εκλογικά κέντρα της χωράς εκτός από ένα μικρό πρόβλημα στο Ααγθονήσι που αποκαταστάθηκε.

 Ο κ. Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης είναι πιθανό να δοθεί παράταση μιας επιπλέον ώρας, έως τις 8 το βραδύ. Αν δεν δοθεί παράταση, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 9 με 10 το βραδύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ στο πρώτο τετράωρο στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 είχαν ψηφίσει 29.000 πολίτες, ενώ σήμερα οι ψήφοι ξεπέρασαν τις 50.000, κι αυτό οδηγεί τους παράγοντες του ΚΙΝΑΛ προς την παράταση.  

Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί, ενώ τα εκλογικά κέντρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών άνοιξαν 1 ή 2 ώρες μετά την Ελλάδα. Στην Αμερική η ψηφοφορία δεν έχει αρχίσει ακόμα. 

Οι δηλώσεις των υποψηφίων για την ηγεσία

«Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Καθαρή εντολή για ανανέωση και πολιτική αυτονομία» ζήτησε o Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη μπροστά. Καλώ όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες να προσέλθουν σήμερα στη δημοκρατική μας κάλπη. Είναι η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος. «Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούνε σήμερα πηγαίνετε να ψηφίσετε η Αλλαγή είσαι εσύ» δήλωσε.

«Ξημερώνει μια ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης. Μια ημέρα που θα τολμήσουμε για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής» τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Εύχομαι ανάταση στη Δημοκρατική Παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου» σημείωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Πού ψήφισαν οι υποψήφιοι 

- Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου.
- Ο Ανδρέας Λοβέρδος ψήφισε στο Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Μεταμόρφωσης.
- O Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.
- Ο Παύλος Χρηστίδης ψήφισε στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων. 
- Ο Παύλος Γερουλάνος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
- Ο Χάρης Καστανίδης ψήφισε στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΣΚΑΪ παρακολουθεί την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε το τρέιλερ:

Δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές, μιλούν με τους υποψηφίους και αναλύουν τα μηνύματα της κάλπης και της συμμετοχής. Σκιαγραφούν την επόμενη μέρα και τα σενάρια  για τον δεύτερο γύρο. Συνδέσεις με τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και με επιτελεία των υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα 6/12 στις 21.00 στον ΣΚΑΪ, η έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη. 

Πηγή: skai.gr