Δεύτερος γύρος εκλογών στο ΚΙΝΑΛ -Τελική αναμέτρηση για Ανδρουλάκη-Παπανδρέου

Ομαλά κυλάει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής. Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και την προεδρία. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Μετά τις 9:30 το βράδυ θα έχουμε το αποτέλεσμα.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές (ΕΔΕΚΑΠ), δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α' γύρο και δεν θα πληρώσουν εκ νέου 3 ευρώ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που ψήφισε στη Νίκαια, κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη βουλή για ισχυρή Ελλάδα και μια κοινωνία δίκαιη.

Όπως τόνισε, «αύριο έχουμε πολλή δουλεία, νέους αγώνες».

Παράλληλα, από το Περιστέρι, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η σημερινή είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα, την δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες όλων των γενναίων ενώνονται», δήλωσε και ζήτησε μεγάλη συμμετοχή και καθαρή εντολή, «για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περιφανή την δημοκρατική παράταξη». 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπολογίζεται ότι ψηφίζουν 480 άτομα ανά λεπτό. Τα ποσοστά είναι περίπου στα ίδια με την προηγούμενη Κυριακή.

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος που ψήφισε το πρωί στη Μεταμόρφωση. Προσέθεσε χαρακτηριστικά πως «ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ