Δένδιας για μεταναστευτική κρίση: Ξεκάθαρες αποδείξεις για ενορχήστρωση από Τουρκία

Αναφορά για ξεκάθαρες αποδείξεις που αφορούν σε οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για τη μεταναστευτική κρίση στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα έκανε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου» κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών. «Πρόκειται για μετανάστες, οι οποίοι διαβιούν στην Τουρκία εδώ και χρόνια» τόνισε. 

Στο σημείο αυτό, ο Νίκος Δένδιας απέστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ευρώπη δε θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του  ανθρώπινου πόνου. 

Όπως εξήγησε, «θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία. Αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης».

Πηγή: skai.gr