Αδριανούπολη: Γιατί εκκενώθηκαν καταυλισμοί με μετανάστες τη νύχτα – Πού μεταφέρονται

Στην εκκένωση ορισμένων από τους άτυπους καταυλισμούς στην Αδριανούπολη που είχαν στηθεί κοντά στα ελληνικά σύνορα των Καστανέων προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην περιοχή Μανώλη Κωστίδη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. H εξέλιξη αυτή φαίνεται να συνδέεται και με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν που προβλέπει ζώνη ασφαλείας στην επαρχία για την εγκατάσταση προσφύγων. Σημειώνεται ότι στην τοπική τουρκική κοινωνία ασκείται τρομερή πίεση στην  Άγκυρα ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να ανοίξουν τα σύνορα με τις Καστανιές ενόψει Σαββατοκύριακου ώστε Έλληνες να κάνουν τα ψώνια τους, καθώς η αγορά έχει «κάτσει». 

Εξάλλου, από το πρώι σημειώνονται νέα επεισόδια στον Έβρο, με ρίξη χημικών σε ελληνικό έδαφος από την τουρκική πλευρά. 

Στο μεταξύ, προς το παρόν δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής την εμφάνισή τους στην Αδριανούπολη οι 1.000 τούρκοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων τους οποίους ανακοίνωσε την Πέμπτη ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. 


 

Πηγή: skai.gr