Έβρος: Eπεισόδια στα σύνορα με μαζική ρίψη χημικών στο ελληνικό έδαφος

Σποραδικά επεισόδια στις Καστανιές Έβρου την Παρασκευή, με μαζική ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης από την τουρκική πλευρά στο ελληνικό έδαφος. Όχημα Αύρα της ΕΛΑΣ έριξε νερό, ενώ στο σημείο έσπευσαν ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της ΕΛΑΣ. Πάντως, αξιοπερίεργο είναι ότι αρχικά δεν διακρίνονταν μετανάστες, και δεν ακούγονταν φωνές, αντίθετα φαίνονταν τούρκοι αστυνομικοί.

Στόχος της ρίψης χημικών των Τούρκων στα προηγούμενα επεισόδια ήταν η δημιουργία προπετάσματος καπνού που εμποδίζει την ορατότητα των ελληνικών δυνάμεων, κάτι που προϊδεάζει σε οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας. Με τις ρίψεις χημικών φαίνεται να επιδιώκεται να μην πλησιάσουν οι ελληνικές δυνάμεις στον φράχτη. 

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, κατά την επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπήρξε ηρεμία κατά μήκος των συνόρων του Έβρου. 

Τα αυστηρά μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ενώ έχουν συλληφθεί 252 άτομα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

 

Πηγή: skai.gr