Κομισιόν για υποκλοπές: Προτιμάμε τις συναντήσεις με φυσική παρουσία...

«Προτιμάμε τις συναντήσεις με φυσική παρουσία κάθε φορά που τεχνικά είναι εφικτό, και αυτή τη φορά ήταν» δήλωσε την Παρασκευή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα ερωτηθείσα αν η -αιφνίδια- αποχώρηση των επικεφαλής των θεσμών σχετίζεται με την ασφάλεια των επικοινωνιών στην Ελλάδα.

«Οι επικεφαλής
της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα επέστρεψαν σήμερα (Παρασκευή) στις Βρυξέλλες έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό» πρόσθεσε η κοινοτική αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής έχουν παραμείνει στην Αθήνα και συνεχίζουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, ενώ οι επικεφαλής αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στην ημέρα.

«Οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε πάντως η Μ. Αντρέεβα, παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ότι οι συζητήσεις στην Αθήνα προχωράνε «καλά» και σημειώνεται «πρόοδος».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, η ίδια εκπρόσωπος είπε πως συζητήθηκαν ζητήματα της «ευρύτερης προετοιμασίας» της συνόδου.

Μέσα στην ημέρα θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, επιβεβαίωσε από την πλευρά της και η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανικά Μπράιτχαρτ.

«Η χώρα κερδίζει σε φορολογικό και ασφαλιστικό από την έως τώρα διαπραγμάτευση» επιμένουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ απαντώντας στις αντιδράσεις. Οι πηγές του υπουργείου ανέφεραν δε ότι τα σενάρια των καθυστερήσεων φαίνονται να «καίγονται».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση εντός του Απριλίου τόνισε, στο μεταξύ μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο οι παραδοχές της πρώτης αξιολόγησης, να είναι έγκυρες και οι στόχοι υλοποιήσιμοι.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ