Κλείσιμο

Βέμπερ: Τηρήστε τα συμφωνηθέντα - Να μην επιστρέψει στην κωλυσιεργία ο Τσίπρας

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην επιστρέψει «στις τακτικές καθυστέρησης και κωλυσιεργίας» απευθύνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαίκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, προειδοποιώντας για μη καταβολή νέων χρημάτων στην Ελλάδα στην αντίθετη περίπτωση. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Γερμανός πολιτικός που ανήκει στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα.

«Η Αθήνα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις» διεμήνυσε ο γερμανός πολιτικός. «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα και εξ ολοκλήρου το συμπεφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, (...) καταβολή των χρημάτων δεν θα μπορεί να γίνει διαφορετικά» τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν κλείνει η συμφωνία για τα προαπαιτούμενα μέτρα είναι το χάσμα στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σειρά επαφών με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάαντ επιδιώκοντας πολιτική λύση.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr