Κλείσιμο

Πολιτική λύση επιδιώκει ο Τσίπρας για τα κόκκινα δάνεια

Πολιτική λύση φαίνεται ότι επιδιώκει ο πρωθυπουργός στο θέμα των κόκκινων δανείων προκείμενου να υπερκεράσει τις απαιτήσεις των δανειστών για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που παραμένει ένα από τα βασικά εμπόδια στη διαπραγμάτευση.

Ο κύριος Τσίπρας είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας τους τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην κινδυνεύσει η κατοικία κανενός έλληνα πολίτη που αποδεδειγμένα αδυνατεί να εξυπηρετήσει το δάνειο του.

Κυβερνητικές πήγες ανέφεραν ότι υπήρχε κατανόηση από την πλευρά του προέδρου της Κομισιόν, ενώ αρκετά υποστηρικτικός εμφανίσθηκε και ο γάλλος πρόεδρος .

Παράλληλα οι κύριοι Τσίπρας και Γιούνκερ συζήτησαν για το προσφυγικό και την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην αποδέσμευση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την αναπτυξιακή Τράπεζα προς τη χώρα μας αλλά και για την ταυτοποίηση των προσφύγων στα ηπειρωτικά της Τουρκίας.
Πηγή: skai.gr - Αντώνης Αντζολέτος