Εurogroup: Τι λεει το κείμενο που απορρίπτει η Αθήνα (upd)

Tην υποβολή αιτήματος παράτασης έξι μηνών, και τη δέσμευση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του τρέχοντος προγράμματος, προβλέπει το κείμενο που απέρριψε η Αθήνα.

Το κείμενο αυτό, πρόκειται ουσιαστικά για το προσχέδιο της κοινής δήλωσης που θα υπέγραφαν μετά το Eurogroup οι ΥΠΟΙΚ της Eυρωζώνης και το παρουσίασε στον Γιάνη Βαρουφάκη ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ κατά την 15λεπτη συνάντησή τους πριν τη συνεδρίαση.

Το κείμενο επίσης αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει χρήση «της ευελιξίας του υφιστάμενου προγράμματος» και να «απέχει από μονομερείς ενέργειες».

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι η Αθήνα δεσμεύεται για τα συμφωνηθέντα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα που φέτος είναι 3% και του χρόνου 4,5% ενώ η Αθηνά ζητά να πέσουν στο 1,5% Επίσης γίνεται αναφορά στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά Εργασίας, το Ασφαλιστικό αλλά και την προώθηση του Προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.

To κείμενο αναλυτικά




«Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» δηλώνουν αντιδρώντας έντονα κυβερνητικοί κύκλοι, χαρακτηρίζοντας «παράλογη και μη αποδεκτή» την «επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο».

«Στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη (...) ουσιαστικά το κείμενο είναι του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.» διευκρινίζεται από το Μαξίμου.

Πηγή: skai.gr