Mαξίμου για Eurogroup: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία (live)

«Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτηρίζοντας «παράλογη και μη αποδεκτή» την «επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο».

Η δήλωση αυτή έρχεται ενόσω η συνεδρίαση του Eurogroup βρίσκεται σε εξέλιξη, και καταδεικνύει το μέχρι στιγμής αδιέξοδο στις Bρυξέλλες.

«Στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη (...) ουσιαστικά το κείμενο είναι του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.» διευκρινίζεται από το Μαξίμου.



«Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος έφυγε από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους» διαμηνύει η Αθήνα, αναφέροντας επίσης ότι στο Eurogroup έγινε προσπάθεια να υποβιβαστεί ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

«Μια συμφωνία επί της αρχής» για την Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση, προέβλεπαν νωρίτερα ευρωπαϊκές πηγές. 

«Χρειαζόμαστε μια απόφαση επί της αρχής που να αναφέρει ότι η Ελλάδα θέλει να συνεχίσει το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη ή ένα πρόγραμμα εντελώς νέο, ή ότι θέλει να συνεχίσει χωρίς κανένα πρόγραμμα, κάτι που μού φαίνεται το λιγότερο πιθανό», τόνισε η μια από τις πηγές.


Πηγή: skai.gr