Την 1η Ιουλίου τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Ποινικός Κώδικας και η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα ατιμωρησίας και αποσυμφόρησης των φυλακών από βαριά εγκληματικότητα του κοινού ποινικού δικαίου, από εγκληματίες που προφανώς δεν έχουν σωφρονιστεί και θα τους παραδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ελεύθερους στην κοινωνία για να εγκληματήσουν σε βάρος των πολιτών.

Η επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τάχιστα σε μια γρήγορη συνεδρίαση χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευση, την οριζόντια μείωση του πλαισίου των ποινών σε όλα τα αδικήματα συνιστά δικαιοπολιτικά προκλητική συναλλαγή με όλο το φάσμα των εμπλεκομένων στο ποινικό δίκαιο. Πλέον καταργήθηκαν τα ισόβια ως μοναδική  δυνατότητα επιβολής ποινής σε περιπτώσεις ακόμη και στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ το ανώτατο όριο της κάθειρξής περιορίστηκε στα 15 έτη, όπου εκτίεται μόλις το 1/3. Δηλαδή όταν δεν θα επιβληθεί ισόβια το ανώτατο της ποινής που θα εκτίσει κάποιος είναι 5 έτη. 

Αυτό λοιπόν, έστω ότι δικαιοπολιτικά είναι ανεκτό για περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος, αλλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εξήγησαν ποτέ γιατί θέλησαν να ευνοήσουν τους εμπόρους ναρκωτικών, τους παιδεραστές, τους βιαστές, τους ληστές που σιδέρωναν κόσμο βασανίζοντας τον. Για ποιο λόγο επέλεξαν αντί για βουλευτές να λειτουργήσουν ως συνήγοροί των πιο σκληρών εγκληματιών και να τους χαρίσουν την ελευθερία σε βάρος της κοινωνίας.

Πέρα από την ιδεολογική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με διατάξεις υπέρ της τρομοκρατίας και των εγκληματικών οργανώσεων είναι σίγουρα προβληματικό και πρέπει να δούμε ποιοι τελικά θα αποφυλακισθούν στην πορεία. Η ΝΔ δεσμεύεται για επαναφορά των ποινών στα προβληματικά αυτά σημεία που περιγράφουμε και σίγουρα στην επαναφορά των φυλακών τύπου Γ, ώστε οι άδειες σε τρομοκράτες και δολοφόνους που βρίσκονται εκεί να ανήκουν στο παρελθόν της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που την μόνη πλειοψηφία που κέρδισε είναι των εγκλείστων στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο Θάνος Πλεύρης είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών με τη ΝΔ