Του ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Κάτι που ξεκίνησε ως μια συνάντηση στα μουλωχτά αποκτά τώρα διαστάσεις. Και με την υποστήριξη των ενδιαφερομένων να επιδιώκουν να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας πάνω τους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Το ΚΙΝΑΛ ή καλύτερα η Πρόεδρος του, όπως λέγεται, βρήκε στα πρόσωπα του διδύμου τους σοφούς δημογέροντες της κεντροαριστεράς που θα την βοηθήσουν να σχηματίσει με τον Α.Τσίπρα το ποθούμενο:

Το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων αναμνήσεων του ‘80!

Για φολκλορική σύναξη φωτοάλμπουμ του παρελθόντος θα ήταν μια χαρά. Όμως η συνένωση ΣΥΡΙΖΑ με ΚΙΝΑΛ θα στολιστεί με φωτοστέφανο και θα συνοδευτεί από λυρικούς μπακαλιάρους. Οι εμπνευστές θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι συμβολίζει το μέλλον.
Ακούγεται αστειότητα, αλλά στον τόπο μας τα πιο σοβαρά πράγματα θυμίζουν κωμωδία..
Άλλωστε η επίκληση του μέλλοντος είναι τζάμπα, μια ακόμη πολιτική παρόλα στις πολλές..

Ο Κ. Γείτονας για τους γνώστες του βαθέως ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο πνευματικός πατέρας της Φ. Γεννηματά ως ο άμεσος συνεργάτης του αειμνήστου πατέρα της.

Αντιστοίχως ο Α. Φλαμπουράρης φέρει κατά τους ειδήμονες της Κουμουνδούρου την ίδια ιδιότητα για τον Α. Τσίπρα.
Κάθισαν συνεπώς οι πνευματικοί μπαμπάδες να δώσουν το παράδειγμα της ΣΥΡΙΖΟΚΙΝΑΛ συνύπαρξης που θα αναγεννήσει στο φαντασιακό το μεγάλο ΠΑΣΟΚ.

Επιστροφή στο μέλλον..

Και εν πασει περιπτώσει, ας επιχειρήσουν να φτιάξουν οποίο προϊόν θέλουν, δικές τους οι πρώτες ύλες.Το θέμα που θα άξιζε να διερευνηθεί σε αυτή την προσπάθεια, εάν καρποφορήσει φυσικά, είναι αυτό που θα εκφράζει.

Κουραστική η επανάληψη αλλά αναγκαία. Μια κυβέρνηση για να αποδώσει τα μέγιστα χρειάζεται καλή αντιπολίτευση. Μια κακή αξιωματική αντιπολίτευση που αναιρεί όσα ψήφισε ως προηγηθείσα κυβέρνηση επηρεάζει αρνητικά και μπορεί να προκάλεσε μαλθακότητα. Και στον εαυτό της και δυστυχώς στην κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια αντιπαραγωγική αντιπολίτευση. Λογικά, δεν το λες αντιπολίτευση. Ένα γιουρούσι είναι, αδίστακτων στο ψέμα πρώην κυβερνητικών, που στροβιλίζονται γύρω από θέσεις που ψήφισαν ως οι καλύτεροι εφαρμοστές του 3ου αχρείαστου μνημονίου που έφεραν με τους τυχοδιωκτισμούς τους και που τώρα ξε-ψηφίζουν με μια υπερπροσπάθεια να μειώσουν περαιτέρω την όποια αξιοπιστία τους έχει απομείνει..

Λογικά θα περίμενε κανείς να πιέζουν στην κυβέρνηση στον ευαίσθητο τομέα των μεταρρυθμίσεων, εκεί που άλλωστε δείχνει ότι υστερεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως το έχουμε πει πολλές φορές είναι κόμμα του 3%. Οι άνθρωποι του δεν θέλουν ανοίγματα στην κοινωνία, είναι μαθημένοι να περιστρέφονται μεταξύ τους.

Δείχνουν να τους πέφτει βαρύ το 31% των εκλογών του Ιουλίου. Δεν ξέρουν τι να το κάνουν, πως να το διαχειριστούν. Όχι όμως ο Α. Τσίπρας. Αυτός δεν συμφωνεί με τους κομματικούς. Ικανός στην αντίληψη ότι η ζωή είναι..αλλού, αναπολεί,προφανώς τα παλαιά μεγαλεία στα οποία θα ήθελε διακαώς να επιστρέψει..

Κάνει τη μεγάλη προσπάθεια να ανοίξει τον ΣΥΡΙΖΑ έστω σε ο,τι έχει απομείνει από το ξεπερασμένο ΠΑΣΟΚ, σχεδόν μόνος! Και φοβάται το ενδεχόμενο των εκλογών καθώς μια ακόμη ήττα θα τον εξουθένωνε στο κομματικό πεδίο..

Αυτοί που ξέρουν τη δουλειά, χωρίς όμως να έχουν την πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ΠΑΣΟΚ του ΚΙΝΑΛ. Και δεν τους είναι καθόλου αδιάφοροι οι πρώην ψηφοφόροι τους που προτίμησαν τον γνήσιο λαϊκιστή Τσίπρα. Συνεπώς, η σύμπραξη με ΣΥΡΙΖΑ για να προτρέψουν τους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ να επιτρέψουν στα πάτρια εδάφη είναι ένα σταθερό ζητούμενο.

Οι κινήσεις ΚΙΝΑΛ πολλές φορές γίνονται άγαρμπα. Όπως στην περίπτωση της κοπτοραπτικής με την δήλωση Α. Γεωργιάδη περί των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας το ΚΙΝΑΛ έδειξε να είναι η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλο αυτό το σκηνικό προσφέρει στην κυβέρνηση ψηφοφόρους! Αυτούς που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ και κυρίως προετοιμάζει κι άλλους για τις επόμενα εκλογές, όποτε γίνουν. Δείτε τις δημοσκοπήσεις. Κοντά το 30% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2019 επικροτούν τον Κ. Μητσοτάκη και τον Μ. Χρυσοχοΐδη. Δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Στερεί όμως από την κυβέρνηση το καλό παράδειγμα. Η αντιπολίτευση δεν είναι το σωστό υπόδειγμα. Δεν παρακινεί για το άλμα που πρέπει να κάνει το Μαξίμου.

Είπαμε η σύγκριση της σημερινής κυβέρνηση με την προηγούμενη δίνει την παρτίδα στον Μητσοτάκη, αλλά δεν δίνει τη μεγάλη ευκαιρία στην Πατρίδα!

Οι μεγάλες προκλήσεις των μεταρρυθμίσεων μένουν διαρκώς πίσω.

Πρώτα, γιατί ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ είτε μόνοι είτε μαζί, δεν έχουν και μεγάλη σκασίλα για μεταρρυθμίσεις

Δεύτερον, γιατί και η ΝΔ δεν τρελαίνεται! Πλην κάποιων εξαιρέσεων, που δεν κάνουν τη διαφορά.

Μερικά παραδείγματα:

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε τον 3ο πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης στο Κρατικό Ασφαλιστικό Σύστημα, όμως δεν ήρθε με τον πρόσφατο νόμο. Προφανώς μελετάται ακόμη..

Η περίπτωση μιας γυναίκας στην οποία δόθηκε από Δημόσιο Νοσοκομείο χρόνος γαστροσκόπησης μετά από διετία κινητοποίησε τα κλασικά αντανακλαστικά των κυβερνητικών κομμάτων. Η ΝΔ δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο υπουργός ανακοίνωσε κάποιες προλήψεις αντί να αδράξει την ευκαιρία και να αναγγείλει: Την σύμπραξη με ιδιώτες ώστε όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία να γίνουν έργο ιδιωτικών εταιρειών. Πως συμβαίνει σε χώρες όπως Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Σκανδιναβικές, Ην. Βασίλειο, όπως εκτός από τις διαγνωστικές εξετάσεις και οι ιατρικές πράξεις εντός δημόσιων νοσοκομείων εκτελούνται από ιδιωτικές εταιρείες.

Λεπτομέρεια: Εννοείται χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος οι πολίτες καταναλωτές υγείας.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο αναζητεί επενδυτές. Πασχίζει. Ανεξαρτήτως αν όπως λέγεται δεν τον ακολουθεί το κόμμα του ο Κ. Μητσοτάκης δείχνει να θέλει. Αυτό που θέλει βέβαια δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη.

Η κοινή γνώμη κατά πλειοψηφία έχει φυσικά στραμμένη την προσοχή της στον πρωθυπουργό. Από εκείνον περιμένει. Και όσο διαπιστώνει και καταλαβαίνει τι υπέστη από το πέρασμα της εξουσίας Τσίπρα τόσο προσκολλάται στον Κ. Μητσοτάκη..