Της Ιωάννας Μάνδρου

Ο εντοπισμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε δομές υγείας, στο Περιστέρι και τη Γλυφάδα, σκόρπισαν ανησυχία στην κοινωνία, και δυστυχώς επιβεβαίωσαν αυτά που κάθε μέρα λένε οι ειδικοί, ότι η παραμικρή χαλάρωση στα μέτρα έχει ολέθρια αποτελέσματα και μπορεί να καταστρέψει τη θετική πορεία, που είχαμε ως σήμερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όμως το γεγονός, ότι νοσηλευτικά ιδρύματα, κλινικές, ανήκουν σε εκείνους που δεν τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, είναι θέμα πάρα πολύ σοβαρό, που ξεπερνά κατά πολύ τη συμπεριφορά κάποιων ασυνείδητων η εγκληματικά επιπόλαιων πολιτών.

Οι δομές υγείας είναι από τη φύση τους χώροι, που οι υγειονομικοί κανόνες οφείλουν να τηρούνται απαρέγκλιτα και σε καιρό πανδημίας ευλαβικά.Είναι χώροι όπου συμπολίτες μας, πάσχοντες και ασθενείς προσφεύγουν για να βρουν βοήθεια και την υγειά τους και όχι να πάθουν τα χειρότερα.

Οι εγκληματικές παραλείψεις των δύο κλινικών  διερευνώνται τώρα από τη δικαιοσύνη και μάλιστα με κατεπείγουσα έρευνα.

Το θέμα, που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ σοβαρό ως εξαιρετικά σοβαρό έχει αξιολογηθεί και από εισαγγελικής πλευράς. Γι αυτό άλλωστε η έρευνα γίνεται για βαριά κακουργήματα που επισύρουν ποινές ως ισόβια, αν αποδειχθεί πως οι παραλείψεις των αρμοδίων των δύο κλινικών είχαν ως συνέπεια τον θάνατο νοσηλευόμενων ή άλλων πολιτών (συγγενών, προσωπικού και λοιπά).

Η δικαιοσύνη εδώ, για το τί έγινε στις δύο αυτές κλινικές, οφείλει για λόγους που είναι αντιληπτοί από όλους, να είναι άμεση και η έρευνα της σε βάθος, ώστε αν βρεθούν ευθύνες να αποδοθούν παραδειγματικά. 

Τόση μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει από την κοινωνία, τους υπεύθυνους για τη διακυβέρνηση της χώρας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Από όλους μας.Κρίμα κάποιοι εγκληματικά ασυνείδητοι να δημιουργούν πισωγυρίσματα και πρωτίστως να θέτουν σε κίνδυνο ζωές αρρώστων.