Μουντιάλ 2022: Απαγορεύονται μίνι φούστες και προκλητικές μπλούζες – «Εντολή» προς συζύγους και φιλενάδες των παικτών της Αγγλίας

Οι σύζυγοι και οι φίλες των αστέρων της Αγγλίας θα περάσουν τον περισσότερο χρόνο τους πάνω σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Το Κατάρ είναι γνωστό για τους αυστηρούς νόμους του σχετικά με τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες στη χώρα και παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, οι κανόνες αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν για κανέναν.

Οι σύζυγοι και οι φιλενάδες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας έχουν ενημερωθεί να εγκαταλείψουν τις μίνι φούστες και τις προκλητικές μπλούζες όταν βρίσκονται στο Κατάρ για να υποστηρίξουν τους συντρόφους τους.

Εκτός από τις γκαρνταρόμπες τους, προειδοποιούνται, επίσης, για τη συμπεριφορά τους όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Η «Daily Mail» ανέφερε ότι οι σύντροφοι των Luke Shaw, Marcus Rashford και John Stones έλαβαν συμβουλές από την προσωπική στυλίστρια Connie Jones σχετικά με τον ενδυματολογικό τους κώδικα στο Κατάρ.

Η συμπεριφορά των «WAGS» της Αγγλίας στα μεγάλα τουρνουά απασχολεί συχνά τα πρωτοσέλιδα και όχι πάντα για τους καλύτερους λόγους. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν θα υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα καμώματά τους να γίνουν πρωτοσέλιδο, δεδομένων των αυστηρών κανόνων του Κατάρ.

Οι σύζυγοι και οι φίλες των αστέρων της Αγγλίας θα περάσουν τον περισσότερο χρόνο τους πάνω σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, σε αντίθεση με το να βρίσκονται μέσα στο ίδιο ξενοδοχείο με τους συντρόφους τους.

Η γερμανική πρεσβεία στη Ντόχα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ένα εγχειρίδιο με τίτλο «Χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 στο Κατάρ». 

Οι οπαδοί ενθαρρύνονται να αποφεύγουν τις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ότι «η χρήση άσεμνων εκφράσεων ή χειρονομιών μπορεί να αποτελεί αδίκημα, που τιμωρείται με φυλάκιση ή πρόστιμο. Η μέθη απαγορεύεται», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εγχειρίδιο. Προειδοποιεί, επίσης, για τα αντικείμενα που δεν πρέπει να εισάγονται στη χώρα.

«Απαγορεύεται η εισαγωγή αλκοόλ και πορνογραφικού υλικού, καθώς και θρησκευτικών βιβλίων. Η εισαγωγή χοιρινών τροφίμων απαγορεύεται επίσης. Η διακίνηση ναρκωτικών μπορεί να επισύρει τη θανατική ποινή».

Και, σε μια πιο σοβαρή σημείωση και επηρεάζοντας την ελευθερία των LGBTQIA+ ατόμων, αναφέρεται ότι «το ποινικό δίκαιο στο Κατάρ διαμορφώνεται από θρησκευτικές ηθικές αντιλήψεις. Ο ταξιδιώτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και το εξωσυζυγικό σεξ απαγορεύονται και υπόκεινται σε ποινική δίωξη».

Πηγή: skai.gr