Χάρβεϊ Γουάινστιν: Θα αφεθεί ελεύθερος μετά από βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις;

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση για βιασμό και εγκληματική σεξουαλική πράξη μετά από δίκη του 2020 στο Μανχάταν

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έχει λάβει αίτημα να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η επικεφαλής δικαστής, Janet DiFiore, δέχθηκε το αίτημα στις 19 Αυγούστου, όπως δήλωσε ο Gary Spencer, εκπρόσωπος του Εφετείου στο Όλμπανι.

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση για βιασμό και εγκληματική σεξουαλική πράξη μετά από δίκη του 2020 στο Μανχάταν. Αυτή τη στιγμή είναι φυλακισμένος στο Λος Άντζελες εν αναμονή της δίκης του τον Οκτώβριο για ξεχωριστές κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης που αφορούν πέντε γυναίκες.

Τον Ιούνιο, ένα εφετείο στο Μανχάταν απέρριψε τους ισχυρισμούς του Γουάινστιν ότι του αρνήθηκαν μια δίκαιη δίκη επειδή ο δικαστής έκανε λάθη, μεταξύ των οποίων επέτρεψε στους ενόρκους να ακούσουν στοιχεία για αδικαιολόγητες σεξουαλικές επιθέσεις από άλλες γυναίκες κατήγορες.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δικάστηκε και καταδικάστηκε στην αναταραχή του κινήματος #MeToo και όχι για τα συγκεκριμένα εγκλήματα για τα οποία κατηγορήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, το δικαστήριο άκουσε τους κατηγόρους, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού του «Sopranos», Annabella Sciorra, η οποία κατέθεσε ότι ο Γουάινστιν τη βίασε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Οι εισαγγελείς κάλεσαν, επίσης, τη φίλη της Sciorra, ηθοποιό Rosie Perez, η οποία επιβεβαίωσε τον απολογισμό της.

Οι εισαγγελείς κέρδισαν την άδεια να καλέσουν άλλες τρεις γυναίκες για να δείξουν ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν χρησιμοποίησε «βίαιο καταναγκασμό» σε δύο θύματα. Ο Γουάινστιν υποστήριξε, επίσης, σε όλη τη διάρκεια της δίκης ότι οι σεξουαλικές συναντήσεις ήταν συναινετικές.

Η πτώση του, μετά από αναφορές των New York Times και του New Yorker το 2017 ότι είχε θηρεύσει δεκάδες γυναίκες, βοήθησε να πυροδοτήσει το κίνημα #MeToo. Αυτό οδήγησε σε έναν παγκόσμιο απολογισμό σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση και σε κατηγορίες εναντίον πολλών ηγετών στον χώρο της ψυχαγωγίας, των μέσων ενημέρωσης και άλλων βιομηχανιών.

Πηγή: must