Χάρι και Μέγκαν ζητούν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Τα πρώτα της γενέθλια θα γιορτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο η μικρή κόρη του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της μικρής Λίλιμπετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία γεννήθηκε, αφού ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έφυγαν από το Παλάτι για να εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια. 

Ωστόσο, στον πρίγκιπα Χάρι – σύμφωνα με την «Daily Mail» - έχουν δοθεί… εγγυήσεις ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του θα είναι ασφαλή και «προστατευμένα» κατά την προσγείωσή τους σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου, στη Βρετανία, για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ, παρά τη συνεχιζόμενη διαμάχη του με το υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με την αστυνομική φρουρά. 

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψουν μόνο με μια μικρή ομάδα ασφαλείας, αφήνοντας στην Καλιφόρνια τους πιο «δικούς» τους και έμπιστους ανθρώπους, σύμφωνα – πάντα – με το ρεπορτάζ της ««Daily Mail». 

Είναι η πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια που ο γιος τους Αρτσι επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε και η πρώτη φορά που η μικρή Λίλιμπετ επισκέπτεται την πατρίδα του πατέρα της. Ο μικρός Αρτσι ήταν λίγων μηνών όταν τον Δεκέμβριο του 2019 πήγε μαζί τους στον Καναδά. Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψαν κάποια στιγμή τον Ιανουάριο του 2020 στη Βρετανία, αφήνοντας το παιδί στον Καναδά, μόνο και μόνο για να ανακοινώσουν το περίφημο «Megxit». Nα πετάξουν δηλαδή τη «βόμβα» και να βάλουν το παλάτι και τη βρετανική βασιλική οικογένεια σε μια νέα εποχή κρίσης. Μια κρίση που δεν έχουν σταματήσει αυτά τα 2,5 χρόνια να πυροδοτούν με κάθε τρόπο. Με συνεντεύξεις, δηλώσεις, βιβλία και εμφανίσεις που κάθε φορά προκαλούν έναν νέο πονοκέφαλο στο παλάτι.

Η οικογένεια θα μείνει το Φρόγκμορ Κότατζ στο κάστρο του Γουίνδσορ, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που η Μέγκαν επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την εντυπωσιακή παραίτησή τους. 

Για εβδομάδες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, γίνονταν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για το ζήτημα της «προστασίας» της οικογένειας του Πρίγκιπα Χάρι. Αυτό συμβαίνει, καθώς ο 37χρονος Χάρι κινείται νομικά εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών, εξαιτίας της αφαίρεσης αστυνομικής φρουράς. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, «δεν αισθάνεται ασφαλής με τις τρέχουσες ρυθμίσεις ασφαλείας φέρνοντας την οικογένειά του στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει προσφερθεί να πληρώσει ο ίδιος για σωματοφύλακες».

Στο σπίτι τους στις ΗΠΑ, ο Χάρι και η Μέγκαν προστατεύονται από μια 24ωρη ομάδα ασφαλείας, η οποία αποτελείται από 12 πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Οι Σάσεξ δεν θα πραγματοποιήσουν το δικό τους πρόγραμμα εκδηλώσεων κατά την παραμονή τους στη Βρετανία, για να μην επισκιάσουν το τετραήμερο των εορτασμών για τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο της 96χρονης γιαγιάς του Xάρι.

Η 95χρονη βασίλισσα της Αγγλίας ανέβηκε στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 όταν πέθανε ο πατέρας της, Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’. Φέτος, θα γίνει η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης που φτάνει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, ξεπερνώντας την 63χρονη βασιλεία της βασίλισσας Βικτώριας. 

Πηγή: skai.gr