Κλείσιμο

Τζένιφερ Λόρενς: Δεν πληρώνομαι όσο ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο εξαιτίας του κόλπου μου – Η μητρότητα με άλλαξε...

Η δυστοπική σειρά ταινιών όχι μόνο έσπασε τα ρεκόρ εισπράξεων, αλλά αποτέλεσε και το εφαλτήριο για την ηθοποιό, η οποία τότε ήταν μόλις 20 ετών

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία «Hunger Games», η οποία ανέδειξε την ηθοποιό Τζένιφερ Λόρενς σε παγκόσμιο αστέρι. 

Η δυστοπική σειρά ταινιών όχι μόνο έσπασε τα ρεκόρ εισπράξεων, αλλά αποτέλεσε και το εφαλτήριο για τη Λόρενς, η οποία τότε ήταν μόλις 20 ετών. Καθώς έγινε διεθνές αστέρι, η ηθοποιός ανέλαβε και μικρότερα έργα, όπως η ταινία «Silver Linings Playbook» του 2012. 

Κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία, και έγινε, σε ηλικία μόλις 22 ετών, η δεύτερη νεότερη ηθοποιός που κέρδισε μια τόσο σημαντική διάκριση. Η Λόρενς φαινόταν να ζει το όνειρο του Χόλιγουντ, αλλά τώρα, μια δεκαετία αργότερα, έχει παραδεχτεί ότι η επιτυχία είχε και ένα τίμημα.

Κατά την προώθηση της τελευταίας της ταινίας, «Causeway», η Λόρενς μίλησε για τις δυσκολίες της ξαφνικής ανόδου της στη φήμη. «Νομίζω ότι έχασα την αίσθηση του ελέγχου. Μεταξύ της κυκλοφορίας του The Hunger Games και της κατάκτησης του Όσκαρ (για το «Silver Linings Playbook»), έγινα ένα εμπορικό προϊόν, που ένιωθα ότι κάθε απόφαση ήταν μια μεγάλη, μεγάλη ομαδική απόφαση», δήλωσε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, σύμφωνα με το περιοδικό «Variety».

Η ηθοποιός, που σήμερα είναι 32 ετών, δήλωσε ότι μόνο όταν έκανε ένα διάλειμμα μπόρεσε να ανακτήσει την προοπτική της. Αυτό το διάλειμμα ήρθε το 2019, όταν η Λόρενς παντρεύτηκε τον έμπορο τέχνης, Cooke Maroney, και αποσύρθηκε προσωρινά από τον κόσμο του κινηματογράφου. Τον Φεβρουάριο του 2022, τρία χρόνια μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι καλωσόρισε το πρώτο του παιδί, τον Σάι. Λίγο αργότερα, η Λόρενς αποφάσισε να επιστρέψει στην υποκριτική με την ταινία του Netflix «Don't Look Up», με συμπρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Η μητρότητα της έδωσε, επίσης, μια νέα προοπτική, όπως είπε. «Το πρωί μετά τον τοκετό, ένιωσα σαν να είχε ξεκινήσει ολόκληρη η ζωή μου από την αρχή», δήλωσε στο περιοδικό «Vogue» τον Οκτώβριο. «Σαν να είναι τώρα η πρώτη μέρα της ζωής μου. Απλά κοίταξα. Ήμουν τόσο ερωτευμένη».

Στη συνέντευξη, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι είχε δύο αποβολές πριν αποκτήσει το πρώτο της παιδί. Η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ επέκρινε, επίσης, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στο Χόλιγουντ, επισημαίνοντας ότι κέρδισε 5 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από τον Ντι Κάπριο για το «Don't Look Up». «Δεν έχει σημασία πόσα κάνω. Εξακολουθώ να μην πληρώνομαι όσο αυτός ο τύπος, εξαιτίας του κόλπου μου;».

Πηγή: skai.gr