Χάρβεϊ Γουάινστιν: Οι δικηγόροι του κάνουν λόγο για μεσαιωνικές συνθήκες στο κελί του - Κατηγορείται για 11 βιασμούς

Ο βραβευμένος με Όσκαρ πρώην παραγωγός ταινιών νοσηλεύτηκε με πόνους στο στήθος και υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς μετά την ενοχή του το 2020

Το κελί κράτησης του Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι τόσο αποκρουστικό, που ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο πρώην μεγιστάνας του κινηματογράφου αντιμετωπίζει μεσαιωνικές συνθήκες.

Ο δικηγόρος του, Μαρκ Βέρκσμαν, στις αγορεύσεις του προς τον δικαστή, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022,  άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι ο πελάτης του δεν έχει μέρος για να πάει στην τουαλέτα, ένας ισχυρισμός που γρήγορα καταρρίφθηκε από τη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες.

Οι καταγγελίες έρχονται κατά τη δεύτερη ημέρα της επιλογής των ενόρκων, όπου ο Γουάινστιν αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

«Είναι, σχεδόν, μεσαιωνικές οι συνθήκες», δήλωσε ο δικηγόρος του. «Είναι 70 ετών. Ανησυχώ για το αν θα επιβιώσει από αυτή τη δοκιμασία χωρίς να πάθει καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο».

Ο δικηγόρος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι τον άφησαν μόνο του στο κελί για τρεις με τέσσερις ώρες στο αναπηρικό αμαξίδιό του. Η δικαστής δήλωσε ότι θα συζητήσει τις συνθήκες με το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, αλλά προειδοποίησε ότι δεν μπορούσε να κάνει πολλά.

«Δεν το υποβαθμίζω, απλώς δεν είμαι σίγουρη ότι μπορούν να γίνουν πολλά», ανέφερε.

Τα παράπονα του δικηγόρου υποβλήθηκαν πριν ο Γουάινστιν και 71 πιθανοί ένορκοι εισέλθουν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η ομάδα υπεράσπισης του Γουάινστιν έχει επισημάνει πολλές φορές την κακή του υγεία, τόσο κατά τη διάρκεια της δίκης του στη Νέα Υόρκη όσο και κατά τη διάρκεια των προδικαστικών ακροάσεων. Καταδικάστηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 2020 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ πρώην παραγωγός ταινιών νοσηλεύτηκε με πόνους στο στήθος και υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς μετά την ενοχή του το 2020. Επίσης, προσβλήθηκε από COVID-19 κάποια στιγμή κατά τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας στις ΗΠΑ και πάσχει από διαβήτη, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του.

Πηγή: skai.gr