Τρεις απλοί τρόποι να κάνεις τον χώρο σου να δείχνει πιο φωτεινός

Το σπίτι μας είναι το «καταφύγιό» μας και ο χώρος στον οποίο πάντα επιστρέφουμε για να χαλαρώσουμε. Θέλουμε να είναι άνετος, όμορφος και η διακόσμησή του να έχει ένα κομμάτι από την προσωπικότητά μας.

Και αυτό που φυσικά κανείς δεν θέλει είναι ο προσωπικός του χώρος να τον «πνίγει». Να τον κάνει να νιώθει άβολα ή και άσχημα. Αυτό κάποιες φορές όμως συμβαίνει, ειδικά αν ο χώρος δεν έχει φυσικό φως ή το τεχνητό φως δεν επαρκεί. Τότε ο χώρος μας μεταμορφώνεται από ένα άνετο καταφύγιο σε μια σκοτεινή σπηλιά!

Εάν είναι και εσένα ο χώρος σου πολύ σκοτεινός και έχεις απογοητευτεί, παρακάτω θα δεις μερικές ιδέες για το πώς να τον φωτίσεις, με απλούς και εύκολους τρόπους.

Έργα τέχνης σε ζωηρά χρώματα

Σε όποια μορφή και εάν επιλέξεις το δικό σου έργο τέχνης, είτε σε πολύχρωμα posters είτε σε μεγάλους vintage χάρτες, τα πολύχρωμα έργα τέχνης μπορούν να κάνουν θαύματα εάν θες να φωτίσεις έναν χώρο.

Καθρέπτης μπροστά από μια πηγή φωτός

Είτε πρόκειται για παράθυρο, είτε για λάμπα, είτε για φωτιστικό δαπέδου, εάν τοποθετήσεις έναν καθρέφτη (όσο μεγαλύτερος τόσο το καλύτερο) μπροστά από μια πηγή φωτός το φως θα αναπηδήσει και ταυτόχρονα θα κάνει το δωμάτιο πιο φωτεινό.

Απόφυγε τα σκούρα και «βαριά» έπιπλα

Αν και ένας σκούρος δερμάτινος καναπές μπορεί να φαίνεται κομψός και άκρως στιλάτος, δεν θα σε βοηθήσει στο να φωτίσεις ένα σκοτεινό δωμάτιο. Αντίθετα, άλλαξε τα σκούρα έπιπλά με ανοιχτόχρωμα σε παστέλ αποχρώσεις ή στο κλασικό λευκό. Αν ψάχνεις για μια πιο οικονομική λύση μπορείς απλά να προσθέσεις ανοιχτόχρωμα μαξιλάρια και κουβερλί στον καναπέ σου για να δώσεις λίγο επιπλέον χρώμα.

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις τα αβοκάντο σου πράσινα και τέλεια για μήνες

Freedom Writers: Μπορεί ένα μολύβι και ένα χαρτί να αλλάξουν τον κόσμο; Κι όμως, μπορούν

Πηγή: savoirville