Έξι ιδέες για να διακοσμήσεις έναν λευκό τοίχο, χωρίς να δείχνει βαρετός

Είναι γεγονός πως όταν μετακομίζεις σε ένα σπίτι και είναι τελείως άδειο, η διακόσμησή του σου φαίνεται «βουνό». Όλες οι θέσεις σου φαίνονται ιδανικές και ταυτόχρονα μη σωστές για να τοποθετήσεις τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σου.

Και τι γίνεται με τη διακόσμηση των τοίχων; Πώς να διακοσμήσεις αυτούς τους τεράστιους λευκούς καμβάδες χωρίς το αποτέλεσμα να μη δείχνει «λίγο» ή αντιθέτως υπερβολικό; Η αλήθεια είναι πως η διακόσμηση ενός απόλυτα λευκού τοίχου μοιάζει με δύσκολη δοκιμασία, ειδικά εάν δεν «το έχεις» με τη διακόσμηση και δεν υπάρχει κάποιος διακοσμητής να σου δώσει μερικές συμβουλές.

Εδώ όμως θα δεις μερικούς τρόπους να διακοσμήσεις αυτόν τον λευκό τοίχο που τόσο καιρό κάνει τον χώρο σου να δείχνει μουντός και βαρετός.

Gallery wall με φωτογραφίες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edyta Klara (@klaraasworld)

Αυτή η λύση είναι ιδανική εάν έχεις μια συλλογή από ταξιδιωτικές ή οικογενειακές φωτογραφίες που θέλεις να βάλεις στον χώρο σου, χωρίς όμως να μοιάζει με λεύκωμα της δεκαετίας του ’90. Για να διατηρήσεις την εμφάνιση κομψή, επίλεξε να εκτυπώσεις όλες τις φωτογραφίες ασπρόμαυρες και να τις τοποθετήσεις σε μορφή πλέγματος με ταιριαστά πλαίσια.

Ταπετσαρία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MegMade (@megmade)

Εάν δεν σκοπεύεις να μετακομίσεις σύντομα και διαθέτεις το απαραίτητο budget, αυτή η επιλογή διακόσμησης είναι ιδανική. Δεν θα χρειαστεί να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να συλλέξεις φωτογραφίες, να προμηθευτείς κορνίζες ή να φροντίσεις να ταιριάζουν όλα μαζί. Απλώς επίλεξε το μοτίβο που σου αρέσει και απόλαυσέ το!

Ανάδειξε το λευκό

Εάν δεν έχεις ούτε χρόνο ούτε χρήματα, ούτε έμπνευση, μπορείς να υιοθετήσεις τον μινιμαλισμό και να αγκαλιάσεις αυτόν τον λευκό τοίχο. Τοποθέτησε ένα κουβερλί με έντονο χρώμα στον καναπέ μπροστά από τον τοίχο, βάλε μια μεγάλη γλάστρα με το αγαπημένο σου φυτό ή μερικά μεγάλα κεριά στο πάτωμα.

Gallery wall με posters

Αντί να χρησιμοποιήσεις προσωπικές σου φωτογραφίες για να δημιουργήσεις το δικό σου gallery wall μπορείς να το φτιάξεις με μερικά posters ίδιου ή διαφορετικού ύφους και θέματος. Το κλειδί για να κάνεις το gallery wall σου διαχρονικό είναι να αγκαλιάσεις πραγματικά την κλίμακα του τοίχου: τοποθέτησε τα έργα τέχνης από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι αντί να συμπληρώσεις μόνο ένα μικρό τμήμα.

Ανάδειξε τις συλλογές σου

Χρησιμοποίησε έναν λευκό τοίχο ως το μέρος για να εκθέσεις τα ιδιαίτερα ευρήματα ή τα ενδιαφέροντά σου. Ανάδειξε μια συλλογή από καθρέφτες ή αυτούς τους vintage χάρτες που συλλέγεις όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόσθεσε επιπλέον χώρο

Για το τέλος αφήσαμε αυτή τη μαγική στιγμή που η ομορφιά συναντά τη λειτουργικότητα. Μια μεγάλη σειρά από ράφια τοίχου δίνει άφθονο χώρο για να προσθέσεις διακοσμητικά ή κορνίζες, ενώ παράλληλα δίνουν άφθονο επιπλέον χώρο για την αποθήκευση κουτιών και άλλων αντικειμένων.

Διαβάστε επίσης:

Bridgerton: Σε ποια εποχή είναι τελικά εύκολες οι σχέσεις;

Η συνταγή για Skinny Blackberry Margarita
 

Πηγή: Savoirville