Το Χόλιγουντ «χρωστάει» στην Τζένιφερ Λόπεζ – Είναι το «αδικημένο» αστέρι του

Η άνοδος της Λόπεζ ήταν μακρά, αλλά ακόμη και σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά την έναρξη της καριέρας της, εξακολουθεί να αγωνίζεται για να λάβει τα οφειλόμενα

Είκοσι χρόνια μετά το καθοριστικό single της, η Τζένιφερ Λόπεζ παραμένει η απόλυτη «τριπλή απειλή» ως ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια. Γιατί, λοιπόν, εξακολουθεί να μην λαμβάνει τα οφειλόμενα; 

Το τραγούδι «Jenny from the Block» της Τζένιφερ Λόπεζ εξακολουθεί να είναι το ίδιο κολλητικό για τα αυτιά, ενώ έχει συγκεντρώσει 162 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. 

Θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια της και αναμφισβήτητα το πιο καθοριστικό της, ενσωματώνοντας το προσεκτικά δημιουργημένο brand και την απήχησή της. Ναι, ήταν μια εντυπωσιακή και επιτυχημένη σταρ του Χόλιγουντ, αλλά, όπως ήθελε να μας θυμίσει, ήταν, επίσης, και το κορίτσι της διπλανής πόρτας. 

Η άνοδος της Λόπεζ ήταν μακρά, αλλά ακόμη και σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά την έναρξη της καριέρας της, έχοντας πουλήσει 80 εκατομμύρια δίσκους, ηχογραφήσει οκτώ άλμπουμ και εμφανιστεί σε περισσότερες από 40 ταινίες, εξακολουθεί να αγωνίζεται για να λάβει τα οφειλόμενα. 

Αυτό φάνηκε στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Halftime», το οποίο την ακολούθησε κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης περιόδου, το 2019 και το 2020, όταν εμφανίστηκε σε έναν ρόλο στην ταινία «Hustlers» και εμφανίστηκε στο Super Bowl το 2020. 

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που γιόρταζε και τα δύο αυτά επιτεύγματα, το Χόλιγουντ δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον… Αντίστοιχα, βλέπουμε πώς αποτυγχάνει να λάβει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για το «Hustlers» και πώς αναγκάζεται να μοιραστεί τη σκηνή του Super Bowl με μια άλλη Λατίνα ερμηνεύτρια, τη Σακίρα, μια απόφαση, την οποία η Λόπεζ σχολιάζει χωρίς δισταγμό: «Ήταν η χειρότερη ιδέα στον κόσμο να βάλουν δύο άτομα για το Super Bowl!» λέει στην κάμερα. Μέσα από ένα μείγμα τύχης και σχεδιασμού, το ντοκιμαντέρ μοιάζει να θέτει το ερώτημα: Είναι η Τζένιφερ Λόπεζ η πιο υποτιμημένη σταρ του Χόλιγουντ;

Από νεαρή ηλικία, η Λόπεζ πάλευε πάντα με έναν ιδιότυπο σκεπτικισμό. Έχει μιλήσει για το πώς ως έφηβη δέχτηκε έντονη κριτική από τους γονείς της, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το κολέγιο, αφού αρχικά οραματιζόταν ότι θα γινόταν δικηγόρος, για να ακολουθήσει τα όνειρά της να γίνει ερμηνεύτρια. 

Όμως, μια θητεία ως χορεύτρια στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για τους MC Hammer και New Kids on the Block, της εξασφάλισε τη θέση της ως μία από τις Fly Girls, μια χορευτική ομάδα στο τηλεοπτικό σόου «In Living Colour». 

Το 1997 ήρθε ο ρόλος που αναμφισβήτητα την έκανε πρωταγωνίστρια. Πρόκειται για την ταινία «Selena». Παρ' όλα αυτά, οι βάσεις για την πολυδιάστατη επιτυχία της είχαν δημιουργηθεί και τον Ιούνιο του 1999 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της «On the 6», με το τραγούδι «If You Had My Love» να γίνεται νούμερο ένα στις ΗΠΑ.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ έδειχνε μια χαλαρή Λόπεζ, ντυμένη με εσώρουχα και μακρυμάνικο μπλουζάκι, να κάθεται σε έναν καναπέ. Υποδήλωνε μια εικόνα του κοριτσιού της διπλανής πόρτας. 

Και ενώ η Λόπεζ γινόταν όλο και πιο γνωστή, αυτό που ήταν σπουδαίο ήταν η υπερηφάνεια που είχε για την κουλτούρα της και το γεγονός ότι δεν ήταν πρόθυμη να συμβιβαστεί ή να «ξεπλύνει» την πολιτιστική και εθνική της κληρονομιά για ό,τι ήταν δημοφιλές ή mainstream εκείνη τη στιγμή. 

Ωστόσο, υπήρχαν και αστοχίες στην καριέρα της, η χειρότερη από τις οποίες ήταν η επιλογή της ταινίας «Gigli». Η παγκόσμια απόρριψη της ταινίας ήρθε σε μια εποχή που η κάλυψη της Λόπεζ από τα ΜΜΕ βρισκόταν σε σημείο απόλυτου κορεσμού, πέρα από τις ταινίες και τα άλμπουμ, είχε λανσάρει μέχρι τότε μια σειρά ρούχων, αρώματα και ένα εστιατόριο. 

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Τζένιφερ Λόπεζ είναι το αδικημένο αστέρι του Χόλιγουντ. Ίσως και να μην έχουν άδικο… 

Πηγή: skai.gr