Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ' - Ολοκληρώθηκε σε μόλις δύο εβδομάδες

Δημιουργός του πίνακα με λάδι είναι ο 'Αλιστερ Μπάρφορντ (Alastair Barford), ο ζωγράφος που φιλοτέχνησε πίνακα της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ το 2015

Την ώρα που ο Βρετανός μονάρχης πραγματοποιεί μετά της βασιλικής συζύγου του επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, το πρώτο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ' παρουσιάστηκε στο κοινό. 

Δημιουργός του πίνακα με λάδι είναι ο 'Αλιστερ Μπάρφορντ (Alastair Barford), ο ζωγράφος που φιλοτέχνησε πίνακα της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ το 2015. 

Queen Elizabeth II  by Queen Elizabeth Scholarship Trust scholar Alastair Barford, showing The Queen in the Robes of the Order of the Garter as she attends the Garter Service at Windsor. Commissioned by Illustrated London News in 2015 to mark the occasion of Queen Elizabeth II becoming Britain’s longest-reigning monarch.

Ο Μπάρφορντ έπρεπε μέσα σε δύο εβδομάδες να ολοκληρώσει το έργο, προκειμένου ο πίνακας να αποτελέσει το εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης για την στέψη του Κάρολου, του περιοδικού Illustrated Coronation Edition.

Στον πίνακα, ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίζεται να φοράει μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο, ροζ γραβάτα ενώ στο χέρι του φοράει ένα βραχιόλι που του έδωσε ο αρχηγός των ιθαγενών του Αμαζονίου, το συμβολίζει το πάθος του για τη βιωσιμότητα και για την κλιματική αλλαγή. 

Ετσι είχε εμφανιστεί ο Κάρολος σε εκδήλωση στο Μπάκιγχαμ, τον Φεβρουάριο του 2023, για την κλιματική αλλαγή και ο Μπάρφορντ έπρεπε να φιλοτεχνήσει το πορτραίτο του βασιλιά μέσα από φωτογραφίες και σκίτσα. 

Ο καλλιτέχνης είχε αποφοιτήσει με υποτροφία από το Queen Elizabeth Scholarship Trust. 

«Είναι μια τρομακτική τιμή! Είναι μεγάλη ευθύνη να δημιουργείς ένα πορτρέτο κάποιου που σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους» είπε ο καλλιτέχνης και πρόσθεσε. «Ήθελα να αποτυπώσω τη ζεστασιά και την ευαισθησία του, καθώς και την ενσυναίσθηση που επιδεικνύει πάντα στις αλληλεπιδράσεις του με τους ανθρώπους που γνώρισε».

Πηγή: skai.gr