Το εξωφρενικό ποσό που πληρώνει ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό για να έχει δίπλα του τη Σαρλίν

Ένα «άκρως απόρρητο συμβόλαιο» φέρεται να έχει υπογράψει ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό με την σύζυγό του Σαρλίν, σύμφωνα με το οποίο θα της καταβάλλει 10 εκατ. λίρες (περίπου 12 εκατ. ευρώ) το χρόνο για να εκπληρώνει τα βασιλικά της καθήκοντα.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο 64χρονος γαλαζοαίματος είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να έχει την κατά είκοσι χρόνια μικρότερή του πριγκίπισσα στο πλευρό του στις επίσημες εκδηλώσεις, όπου επιβάλλεται να δίνουν οικογενειακώς το «παρών».

Μετά από μία μακρά περίοδο ασθένειας που την κράτησε περίπου έναν χρόνο μακριά από το Μονακό και αλλεπάλληλες νοσηλείες και θεραπείες στη Νότια Αφρική και την Ελβετία, η Σαρλίν έχει πλέον επιστρέψει στην οικογένειά της και στα καθήκοντά της. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η ξαφνική δημόσια επανεμφάνιση της Σαρλίν το Σαββατοκύριακο χαροποίησε ιδιαίτερα τους φαν της. Όμως η πριγκίπισσα δεν επέστρεψε έτσι απλά, τονίζει δημοσίευμα του περιοδικού Voici, εξηγώντας ότι η 44χρονη ζήτησε από τον άνδρα της να υπογράψει το άκρως εμπιστευτικό συμβόλαιο.

Η Σαρλίν μπορεί πλέον να δεσμεύεται από τους όρους του συμβολαίου να παρευρεθεί σε σημαντικά event, όπως το Γκραν Πρι του Μονακό στα τέλη Μαΐου και τον φιλανθρωπικό Χορό των Ρόδων.

«Το Παλάτι στο Μόντε Κάρλο αρνείται να κοινοποιήσει πληροφορίες για οικονομικές συμφωνίες, ωστόσο [είναι γνωστό πως] το πριγκιπάτο πληρώνει περίπου 40 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο για να καλύπτει τα έξοδα του θεσμού. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν λαμβάνουν μισθό, κι αυτό σημαίνει ότι η Σαρλίν βασίζεται πιθανόν στον Αλβέρτο - που είναι δισεκατομμυριούχος - για τα προσωπικά της έξοδα» γράφει η βρετανική εφημερίδα. Μια πηγή στο Μόντε Κάρλο με γνώση «εκ των έσω» των υποθέσεων της βασιλικής οικογένειας εξήγησε πως, παρόλο που η πριγκίπισσα απολαμβάνει σημαντικά προνόμια ως σύζυγος του Αλβέρτου, το εισόδημά της σε μετρητά δεν είναι εγγυημένο. «Πέρασε πολύ δύσκολα τα τελευταίο διάστημα, γι' αυτό είναι λογικό για την ίδια να προσπαθήσει να εξασφαλιστεί».

Η Σαρλίν και ο Αλβέρτος εμφανίστηκαν μαζί με τα δίδυμά τους, την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και τον πρίγκιπα Ζακ στο τουρνουά ράγμπι Sainte Devote το περασμένο Σάββατο. Ήταν μία από τις ελάχιστες κοινές εμφανίσεις της «θλιμμένης πριγκίπισσας» (όπως αποκαλούν ορισμένα ΜΜΕ τη Σαρλίν) και του Αλβέρτου τον τελευταίο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του γάμου τους το 2011 κυκλοφορούν ευρέως φήμες για ρήξη στη σχέση τους, και τα δημοσιεύματα για παράνομες σχέσεις του Αλβέρτου δίνουν και παίρνουν. Πολλοί, όπως ο Γαλλο-Λουξεμβουργιανός δημοσιογράφος Στέφαν Μπερν, έχουν εκφράσει την άποψη ότι το παλάτι έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τα προβλήματα υγείας (που όντως αντιμετωπίζει η Σαρλίν) για να «καλύψει» την αυξανόμενη απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι και την κρίση στον γάμο τους.