«Γεννημένοι χορευτές»: To Politico βρήκε τους...γλετζέδες ηγέτες και τους βαθμολόγησε- Δείτε βίντεο

Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν αξιοποιήσει περιστάσεις συνεδρίων, επίσημων διεθνών αποστολών ή ακόμη και πολιτικές εκστρατείες για να επιδείξουν, πολλές φορές χωρίς να χρειάζεται λόγος, την χορευτική τους δεινότητα ή και την έλλειψη της- Τα συμπεράσματα δικά σας

Επιμέλεια Μύριαμ Κιάσσου

Aναμφισβήτα, και δίχως καμία διάθεση ειρωνίας, κανένας πολιτικός, δεν φαίνεται να μπορεί να χορέψει με τη χάρη και την τσαχπινιά της Φινλανδής Πρωθυπουργού Σάνα Μάριν, όπως αποδείχτηκε μετά την διαρροή του βίντεο με το περιβόητο  "΄άγριο πάρτυ", ωστόσο κάποιοι καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες όπως αποδεικνύεται.

Συγκεκριμένα, σε ένα αν μη τι άλλο απολαυστικό του αφιέρωμα, το Politico, όχι μόνο συνοψίζει κορυφαία στιγμιότυπα όπου διάσημα πρόσωπα του παγκόσμιου πολιτικού γίγνεσθαι "το ρίχνουν έξω" αλλά βάζει και τις δικές του βαθμολογίες.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά εξάλλου, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν αξιοποιήσει περιστάσεις συνεδρίων, επίσημων διεθνών αποστολών ή ακόμη και πολιτικές εκστρατείες για να επιδείξουν, πολλές φορές χωρίς να χρειάζεται λόγος, την χορευτική τους δεινότητα ή και την έλλειψη της.

Τα συμπεράσματα δικά σας

Σάνα Μάριν

Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας αναμφισβήτητα θα ήταν το "απόλυτο δεκάρι" μιας κριτικής επιτροπής χορού.

Στα βίντεο που διέρρευσαν, η 36χρονος ηγέτης φαίνεται να χορεύει με ενθουσιασμό επιτυχίες των Φινλανδών σταρ Petri Nygård και Antti Tuisku.

Η Μαρίν έδωσε ρεσιτάλ με τις κινήσεις και τον ενθουσιασμό της κι έτσι οι κριτές του Politico εκτιμούν ότι της αξίζει κορυφαία βαθμολογία.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται πως ο τρόπος που χόρευε η Μάριν επικρίθηκε από ορισμένους Φινλανδούς που υποστήριξαν ότι η συμπεριφορά αυτή είναι απρεπής για μια πρωθυπουργό.

Μάλιστα ο βουλευτής Μίκο Κάρνα του Κόμματος Κέντρου, το οποίο ανήκει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την Μάριν, δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι «θα ήταν φρόνιμο» η πρωθυπουργός να υποβληθεί «οικειοθελώς σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών». 

Η Μάριν δήλωσε ότι είχε πιει αλκοόλ σε εκείνο το πάρτι, διαψεύδοντας παράλληλα ότι είχε πάρει ναρκωτικά ή ότι ήταν μάρτυρας χρήσης ναρκωτικών από πρόσωπα που συμμετείχαν στο πάρτι.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα την πείραζε διόλου να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, μετά την προβολή του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις φήμες για κατανάλωση ναρκωτικής ουσίας.

Τερέζα Μέι

Και αφού μιλάμε για χορό ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει το επικό "ντου" της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι με το Dancing Queen των Abba, στη σκηνή του συνέδριου του Κόμματος των Τόρις το 2018, αλλά και την "επανάληψη" της χορογραφίας (αφού τόσο μεγάλη επιτυχία είχε πια εξάλλου η πρώτη εκτέλεση) κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο Ναϊρόμπι.

Όπως παρατηρεί το Politico, πρόκειται για την περήφημη κίνηση «Maybot» κατά την οποία χορεύεις ως ένα άλλο είδος αμήχανου ρομπότ  χορού- αλλά εσύ το κάνεις με αυτοπεποίθηση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο χορός της Μέι, κατατάσσεται στα διαχρονικά κι αγαπημένα viral, κάτι που μάλλον αντιλαμβάνεται και η ίδια η πολιτικός μη δασασχετώντας καθόλου με αυτό αφού, όπως παρατηρεί το αμερικανικό μέσο, δεν έχει πρόβλημα να δώσει "πολύτιμες συμβουλές" χορού όποτε της τις ζητήσουν.

Το Politico πάντως την βαθμολογεί με 3/5 για τον, όπως τον χαρακτηρίζει εκείνο τουλάχιστον, υποτιθέμενο αυθορμητισμό.

Mπόρις Γέλτσιν

Οι υποστηρικτές του ίσως να πρεσβεύουν ακόμη ότι ο άλλοτε πρόεδρος της Ρωσίας ήταν μπροστά από την εποχή του. Τόσο μπροστά που χόρευε το «Gangnam Style» πριν καν αυτό γραφτεί!

Συγκεκριμένα, σε προεκλογική εκστρατεία του 1996, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν επιδίδεται σε μια χορευτική φιγούρα που κάλλιστα θα χαρακτηριζόταν και πρόγονος της διάσημης κορεάτικη χορογραφίας.

Η ομοιότητα είναι βεβαίως εντυπωσιακή. Οι έντονες κινήσεις του χεριού, η κίνηση των ώμων, το απαράμιλλο στυλ...

Ο Γέτσιν βαθμολογείται με ένα τίμιο 3/5 για την καινοτομία του αφού ποιος ξέρει; Μπορεί στην πραγματικότητα να αποτέλευσε και την κύρια πηγή έμπνευσης του Psy, 15 χρόνια αργότερα.

Mπόρις Τζόνσον

Αφού έχουμε ανοίξει το κεφάλαιο "χορεύοντας με τα (πολιτικά) αστέρια" και αφού μιλάμε για γλετζέδες, από την λίστα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο απερχόμενος Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αν μη τι άλλο απέδειξε το τελευταίο διάστημα πως "παρτάρει όσο κανένας"... ακόμα και στην Ντάουνιγκ Στριτ.

Πρόσφατα βίντεο από τα χορευτικά του καμώματα καταγράφηκαν στα τέλη του Ιούλη, όταν και χόρεψε- κυριολεκτικά και μεταφορικά (όπως φαίνεται) τον χορό του Ησαία στο γαμήλιο πάρτι του.

Σε κάθε περίπτωση Σιμόνς και Τζόνσον άνετα θα μπορούσαν να είναι και χορευτικό ζευγάρι αφού στιγμιότυπα τους "να εντυπωσιάζουν τις πίστες" έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας με χαρακτηριστικό αυτό του πρώτου τους χορού στο τραγούδι του Νeil Diamond «Sweet Caroline», έναν ανεπίσημο ύμνο για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου της Αγγλίας, κατά τη διάρκεια του τουρνουά Euro 2020.

Αν μη τι άλλο το ζευγάρι πρέπει να τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στο συγκεκριμένο κομμάτι αφού και το όνομα της Σιμόνς είναι, χωρίς την σύμπτιξή του, Κάρολαιν.

Η κριτική επιτροπή του Poltico πάντως δεν φαίνεται να συγκινείται ιδιαιτέρως από τις αβρότητες και δίνει στον Μπόρις ένα 2/5 παρατηρώντας αδυναμία συντονισμού.

Ποιος ξέρει; Μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά στα μπλουζ αλλά λαμβάνοντας υπ' όψιν πως περνά τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Εύβοια το τελευταίο διάστημα ίσως αποδειχτεί κρυφό ταλέντο στο... Ζειμπέικο ή το Χασάπικο.

Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε viral ​​το 2011 όταν βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube τον "τσάκωσε" να ξεβιδώνεται με το "American Boy" από το ρωσικό ποπ συγκρότημα Kombinaciya.

Οι κινήσεις του ενέπνευσαν ακόμη και την δημιουργία του περίφημου τραγουδιού "Do the Medvedev".

Στο βίντεο, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος τραντάζεται αμήχανα από πλευρά σε πλευρά και κουνάει τα χέρια του... στα κουντουρού

Ο χορός του είναι λίγο σκληρός και άκομψος, αλλά αναμφίβολα καλύτερα να τον βλέπεις να χορεύει παρά να τον ακούς να σε απειλεί με πυρηνική εξόντωση.

Δύο στα δύο για τον Μενβέντεφ από το Politico.

Εμμανουέλ Μακρόν

Για βραβείου χορευτή δεν ορκιζόμαστε, αλλά αν υπήρχε βραβείο "γιατί σε μένα θεέ μου" ο Γάλλος Πρόεδρος θα το κέρδιζε ασυζητητί αφού, όταν μιλάμε για χορό, μάλλον δίνει ρεσιτάλ αμηχανίας.

" Δεν το είδα να μου έρχεται αυτό" ίσως να σχολιάζει εκ των υστέρων ενθυμούμενος "την αποφράδα" νύχτα του 18 στο Λάγος όταν και κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο της επίσκεψης του προσκλήθηκε στη σκηνή από τον μουσικό των Afrobeat Femi Kuti που μάλλον για να τον τιμήσει τον ανέβασε με το ζόρι στην πίστα αλλά πού να το ξερε κι εκείνος τι κακό του κάνε τελικά.

Να τα δίνει όλα στην πίστα ο Κούτι- Γιατί ποιος την χάρη του κι εκείνου που έχει ολόκληρο Γάλλο Πρόεδρο δίπλα του στην σκηνή, να "απαντά" με ένα αμήχανο υποτονικό χειροκρότητα που επαναλαμβάνεται ο Μακρόν, αφού μάλλον αποτελεί και τη μοναδική χορευτική κίνηση που κατέχει.

Ο Γάλλος Πρόεδρος αποτυπώνεται να στέκεται αμήχανα, γνέφοντας και χτυπόντας τα χέρια του- μάλλον για να έρθουν να τον σώσουν.

Με 2/2 βαθμολογεί το Politico τον Μακρόν, δείχνοντας μάλλον συμπάθεια στο δράμα του.

Ντόναλτ Τραμπ

Τελευταίος και καλύτερος (χειρότερος) αλλά οπωσδήποτε καταιδρωμένος, αφού χορεύουμε εξάλλου, ποιος άλλος; o Tέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαινε από την κυλιόμενη σκάλα του Πύργου Τραμπ το 2015 για να ανακοινώσει ότι θα κατέβαινε υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, σίγουρα δεν πίστευε ότι αυτό θα συνεπαγόταν να χορεύει με σπαθιά σε έναν εθιμοτυπικό της Σαουδικής Αραβίας.

Για να μην γινόμαστε υπερβολικοί πάντως, στην πραγματικότητα δεν χορεύει με το σπαθί αλλά μάλλον το ψευτο-κουνάει με ύφος - τι τραβάω κι εγώ για μια προεδρική καρέκλα- αδιαφορώντας πλήρως για τον συγχρονισμό ή τον ρυθμό.

Το Politico του δίνει μόλις έναν βαθμό γιατί αν μη τι άλλο, μπορεί και στον κινηματογράφο να μην έχει καταφέρει να κάνει καριέρα- παρότι το προσπάθησε φιλότιμα- αλλά με τέτοιους χορούς γίνεται και δημόσιος κίνδυνος αφού μπορεί να ακρωτηριάσει ή αποκεφαλίσει κανέναν κατά λάθος.

Πηγή: skai.gr