Ο πρίγκιπας Κάρολος λανσάρει το δικό του άρωμα – Είναι εμπνευσμένο από το καλοκαίρι στους αγαπημένους του κήπους στο Highgrove

Ένα μπουκάλι του αρώματος κοστίζει 180 δολάρια, ενώ το 10% των εσόδων θα διατεθεί για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του βασιλικού κληρονόμου

Η 18ου εξοχική κατοικία, Highgrove House, που ανήκει στον πρίγκιπα Κάρολο και τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, αποτελεί το ησυχαστήριο του διαδόχου του βρετανικού θρόνου. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος συνεργάστηκε με την Penhaligon, όπως γράφει το «People», για να λανσάρει ένα νέο άρωμα εμπνευσμένο από τους αγαπημένους του κήπους στο Highgrove. 

«Το Highgrove Bouquet είναι ένα νέο άρωμα εμπνευσμένο από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ένας φόρος τιμής στα υπέροχα αρωματικά καλοκαίρια του στους κήπους του Highgrove», σύμφωνα με την ιστοσελίδα των κήπων.

«Είναι μια εποχή που η μυρωδιά της ανθισμένης φλαμουριάς γεμίζει τον αέρα και οι κήποι Highgrove είναι γεμάτοι από τα κλαδιά της, με τις ανθισμένες, αναζωογονητικές, λουλουδάτες νότες τους», αναφέρουν οι υπεύθυνοι. 

Το άρωμα έχει ''νότες'' από γεράνι, λεβάντα και υάκινθο και άλλα… κρυφά συστατικά. 

Ένα μπουκάλι του αρώματος κοστίζει 180 δολάρια, ενώ το 10% των εσόδων θα διατεθεί για το «The Prince's Foundation», το φιλανθρωπικό ίδρυμα του βασιλικού κληρονόμου, που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης για όλες τις ηλικίες, από παραδοσιακές τέχνες μέχρι αρχιτεκτονική, σχεδιασμό, επιστήμη, μηχανική, κηπουρική και φιλοξενία.

Πέρυσι, ο πρίγκιπας Κάρολος εξέφρασε το πάθος του για την κηπουρική σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC. 

«Η αδελφή μου και εγώ είχαμε φτιάξει ένα μικρό λαχανόκηπο», είπε στον παρουσιαστή Simon Armitage για το δέσιμο με την πριγκίπισσα Άννα. «Διασκεδάζαμε πολύ προσπαθώντας να καλλιεργήσουμε ντομάτες, μάλλον, ανεπιτυχώς και άλλα τέτοια πράγματα».

Ο πρίγκιπας Κάρολος εργάστηκε επιμελώς για τους κήπους του Highgrove House επί τέσσερις δεκαετίες, τους οποίους σχεδίασε για να «ευχαριστούν το μάτι και να βρίσκονται σε αρμονία με τη φύση».

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Κάρολος προσκαλεί τακτικά ομάδες, σχολεία και φιλανθρωπικές οργανώσεις να ξεναγηθούν στους κήπους.

«Μια από τις μεγαλύτερες χαρές μου είναι να βλέπω την ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει ο κήπος σε πολλούς επισκέπτες και ότι όλοι φαίνεται να βρίσκουν κάποιο σημείο του που είναι ξεχωριστό για αυτούς», δήλωσε ο ίδιος. 

Κορυφαίο σημείο του κήπου του πρίγκιπα Καρόλου είναι ένα δεντρόσπιτο που χτίστηκε για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι. Το 2015, το δεντρόσπιτο ανακαινίστηκε, ώστε τα εγγόνια του πρίγκιπα Καρόλου να μπορούν να παίζουν εκεί. 

Πηγή: skai.gr