Τέσσερις λόγοι να κάνεις γυμναστική με παρέα

Έρευνες απέδειξαν πως η γυμναστική με παρέα μπορεί να καταλήξει αρκετά πιο ωφέλιμη.

Με τη νέα σεζόν να ξεκινά, είναι σχεδόν βέβαιο πως εσύ σκέφτηκες σοβαρά ανάμεσα σε όλα τα νέα ξεκινήματα που θέλεις να κάνεις, να γίνεις επιτέλους ο άνθρωπος της γυμναστικής που πάντα ονειρευόσουν και να την εντάξεις στο πρόγραμμα και την καθημερινότητα σου.

Ωστόσο, πολλοί παράγοντες σε κρατούν πίσω όπως η έλλειψη κινήτρου, το άγχος και η κούραση, αλλά αποδείχθηκε από έρευνες πως η γυμναστική με παρέα μπορεί να φανεί αρκετά πιο ωφέλιμη συγκριτικά με την άσκηση σε ατομικό επίπεδο τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και στο σωματικό και στην βελτίωση της υγείας. Φυσικά βασική προϋπόθεση είναι η επιλογή της «σωστής» παρέας- χρειάζεσαι κάποιο άτομο αποφασισμένο να κάνει γυμναστική ώστε να παρακινήσει κι εσένα.

Αν δεν πείστηκες ακόμα να πάρεις την κολλητή/ συνάδελφο/αδερφή και να ξεκινήσετε μαζί, σου έχω κάποια βασικά πλεονεκτήματα που θα σου αλλάξουν σίγουρα τη γνώμη.
 
1. Όταν γυμνάζεσαι με παρέα, και ακόμα περισσότερο όταν συμμετέχεις σε ομαδικά προγράμματα, έχεις περισσότερη διάθεση και χαλαρώνεις. Με το πέρας της γυμναστικής, το σώμα σου κατακλύζεται από ενδορφίνες, κι εσύ νιώθεις ευεξία και απελευθερωμένη από το άγχος που σε βάραινε στην αρχή.

2. Είναι πιο διασκεδαστικό, και το περιβάλλον σίγουρα είναι με περισσότερη ενέργεια και καλά vibes. Εξάλλου, ως κοινωνικά από φύση μας όντα, απολαμβάνουμε πολύ περισσότερο και αποδίδουμε εξίσου πιο πολύ, όταν κάνουμε κάτι με παρέα. Άρα, βγαίνεις πολλαπλά κερδισμένη: καλύτερη φυσική κατάσταση, ανεβασμένη διάθεση και κοινωνικοποίηση.

3. Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσεις και κάτι καινούριο. Ακριβώς επειδή θα βρεθείς με άτομα τα οποία έχουν λίγο- πολύ διαφορετική προσωπικότητα και ιδέες, είναι πιθανό να σε παρακινήσουν να ξεκινήσεις ή να τολμήσεις να δοκιμάσεις ένα είδος γυμναστικής ή κάποια άσκηση, την οποία υπό άλλες συνθήκες δε το σκεφτόσουν καν.

4. Δείχνεις μεγαλύτερη συνέπεια, κι έτσι κάνεις γυμναστική πιο τακτικά από ό,τι περίμενες. Έχεις μεγαλύτερο κίνητρο τόσο για να πας, όσο και να ολοκληρώσεις τη γυμναστική κι αυτό συμβαίνει γιατί ξέρεις πως κάποιος σε περιμένει, κάποιον θα δεις, ενώ είναι πολύ καλύτερο να προσπαθείς παρέα με άλλους, παρά μόνη.

Είναι ξεκάθαρο πως τα οφέλη της γυμναστικής με παρέα, και ακόμα περισσότερο σε ομαδικό πρόγραμμα είναι πολλά, και με την τόση ποικιλία που υπάρχει σε είδη γυμναστικής, χώρους και ένταση, δεν υπάρχει κάτι που να σε κρατάει πίσω. Άδραξε την ευκαιρία και ξεκίνα την γυμναστική που σου αρέσει σήμερα!

Πηγή: Savoir Ville