«Στρατόπεδο»… διασήμων στο πλευρό του Τζόνι Ντεπ

Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Ντεπ, σημειώνοντας ότι η Άμπερ Χερντ τον δυσφήμησε στο άρθρο της «Washington Post». Υπέρ του ηθοποιού επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων 

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, οι ένορκοι κατέληξαν σε ετυμηγορία στη δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ και την Άμπερ Χερντ.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Ντεπ, σημειώνοντας ότι η Άμπερ Χερντ τον δυσφήμησε στο άρθρο της «Washington Post». Οι ένορκοι κατέληξαν στο ότι η δήλωση ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο. Υπέρ του Ντεπ επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολ.

Η πρωταγωνίστρια του «Pretty Little Liars», Ashley Benson, γιόρτασε την ετυμηγορία, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του 58χρονου ηθοποιού στο Instagram, γράφοντας απλά ως λεζάντα: «Ναι!». 

Η Sharon Osbourne εμφανίστηκε περισσότερο σοκαρισμένη από την απόφαση, σημειώνοντας στην εκπομπή «TalkTV» του Piers Morgan: «Δεν ήταν αυτό που περίμενα. Θέλω να πω, ήθελα να κερδίσει ο Τζόνι Ντεπ, αλλά δεν περίμενα να κερδίσει». 

Ωστόσο, ίσως, η πιο σημαντική αντίδραση ήρθε από τους δύο ηθοποιούς που εμπλέκονται στην υπόθεση. «Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, οι ζωές των πιο κοντινών μου, αλλά και των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με στήριζαν και με πίστευαν, άλλαξαν για πάντα», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Ντεπ στην ανακοίνωσή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου. 

«Όλα εν ριπή οφθαλμού. Μέσω των ΜΜΕ μου αποδόθηκαν ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές κατηγορίες, οι οποίες προκάλεσαν ένα ατελείωτο μπαράζ μίσους, αν και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον μου.

Είχαν ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δύο φορές μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και αυτό τάραξε τη ζωή και την καριέρα μου. 
Και έξι χρόνια αργότερα, το σώμα των ενόρκων μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Το λέω με ταπεινότητα… Τα καλύτερα έρχονται και ένα νέο κεφάλαιο επιτέλους ξεκίνησε. 
Veritas numquam perit. Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ
», προσθέτει ο ηθοποιός. 

Ο μουσικός Ράιαν Άνταμς, ο οποίος κατηγορήθηκε από πολλές γυναίκες για σωματική και συναισθηματική κακοποίηση το 2019, αντέδρασε στη δήλωση του Ντεπ με emojis καρδιάς, επαινετικών χεριών και φλόγας.

«Συντετριμμένη», δήλωσε η Άμπερ Χερντ

Από την πλευρά η Άμπερ Χερντ, όπως αναφέρει το Page Six, δηλώνει «συντετριμμένη» για την ετυμηγορία. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «η απογοήτευση που νιώθω σήμερα είναι μεγάλη. Έχει ραγίσει η καρδιά μου που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου».

Η Χερντ αναφέρει ότι είναι «μια οπισθοδρόμηση. Γυρίζει πίσω τον χρόνο σε μια εποχή που μια γυναίκα η οποία μίλησε, θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν το σώμα των ενόρκων να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά κι έτσι κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαι λυπημένη που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

Η Άμπερ Χερντ κέρδισε μία από τις αντεγκλήσεις της εναντίον του Ντεπ, για σχόλια του δικηγόρου του στη «Daily Mail» και υπέρ της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν όταν η Άμπερ Χερντ έγραψε ένα άρθρο στην Washington Post το 2018, όπου περιέγραφε τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την ενδοοικογενειακή βία». Αν και δεν κατονόμαζε τον πρώην σύζυγό της, ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση, ζητώντας 50 εκατ. δολάρια επειδή το άρθρο έθιξε τη φήμη και την καριέρα του. Η πλευρά του ηθοποιού έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες για βία.

Από τη μεριά της, η Χερντ προχώρησε και αυτή σε μήνυση κατά του Ντεπ, ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια, έπειτα από δηλώσεις του δικηγόρου του ότι η ηθοποιός λέει ψέματα. Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ντεπ τη χρονιά που του ζήτησε διαζύγιο.

Λίγοι και εκλεκτοί celebrities εκείνη την περίοδο μίλησαν για το ποιον υποστήριζαν

Οι κωμικοί Chris Rock, Joe Rogan και Bill Burr τάχθηκαν υπέρ του Depp, αποκαλώντας την Άμπερ Χερντ «τρελή γυναίκα και ψεύτρα». 
Η συμπρωταγωνίστρια του Τζόνι Ντεπ στο «Dark Shadows», Εύα Γκριν, δήλωσε μάλιστα στο Instagram ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι, «η ζωή του πλέον θα είναι καλύτερη από ποτέ γι’ αυτόν και την οικογένειά του».

Η μαύρη καλλονή, Ναόμι Κάμπελ, στάθηκε, επίσης, στο πλευρό του Τζόνι Ντεπ. Μάλιστα, μετά την κατάθεση της Κέιτ Μος, πρώην αγαπημένης του ηθοποιού, η Κάμπελ με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε στην Κέιτ Μος: «Πες τα!»

Η Κέιτ Μος «αθώωσε» τον Τζόνι Ντεπ σε μια κατάθεση μόλις τριών λεπτών. Το 48χρονο σούπερ μόντελ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο τότε σύντροφός της την έσπρωξε από τη σκάλα. 

Η Άμπερ Χερντ, από την πλευρά της, είχε μερικούς υποστηρικτές, όπως τον Howard Stern, ο οποίος αποκάλεσε τον ηθοποιό «ναρκισσιστή», και την Julia Fox. 

Πηγή: skai.gr