Η Shakira «σηκώνει το γάντι» και απαντά για την υπόθεση φορολογικής απάτης: Είναι μια εκστρατεία λάσπης

Η 45χρονη τραγουδίστρια ισχυρίζεται ότι οι αρχές παραβίασαν την προσωπικής της ζωή, δημοσιοποιώντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χωρίς να της αναγνωρίζουν το τεκμήριο της αθωότητας

Η Σακίρα φέρεται να κατηγορεί τους Ισπανούς εισαγγελείς, οι οποίοι τη μήνυσαν για φορολογική απάτη, ότι πρόκειται για μια εκστρατεία λάσπης εναντίον της. 

Η 45χρονη νικήτρια Grammy ισχυρίζεται ότι οι αρχές παραβίασαν την προσωπικής της ζωή, δημοσιοποιώντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χωρίς να της αναγνωρίζουν το τεκμήριο της αθωότητας, αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση. 

Η νομική ομάδα της διάσημης τραγουδίστριας φέρεται, επίσης, να ισχυρίζεται ότι δεν ήταν κάτοικος Ισπανίας κατά την εν λόγω χρονική περίοδο που κατηγορείται για φορολογική απάτη. 

Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, η τραγουδίστρια του «Hips Don't Lie» πρέπει να πληρώσει φόρους μόνο αν περάσει 183 ή περισσότερες ημέρες στην ευρωπαϊκή χώρα μέσα σε ένα μόνο έτος.

Τον Σεπτέμβριο, η Σακίρα οδηγήθηκε σε ισπανικό δικαστήριο, επειδή φέρεται να μην κατέβαλε φόρους ύψους 13,9 εκατομμυρίων δολαρίων για εισοδήματα που απέκτησε μεταξύ 2012 και 2014.

Εάν κριθεί ένοχη, η τραγουδίστρια θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και οκτώ χρόνια φυλάκισης και ένα πρόστιμο 24 εκατομμυρίων δολαρίων! Πρόκειται, για ασύλληπτο ποσό. 

Ωστόσο, η Σακίρα αρνείται ότι ήταν μόνιμη κάτοικος Ισπανίας από το 2012 έως το 2014 και ότι στην πραγματικότητα πλήρωσε 10.141.075 δολάρια σε φόρους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «TMZ». 

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η κριτής του «Voice» δήλωσε φορολογικός κάτοικος Ισπανίας το 2015, αφού εγκαταστάθηκε εκεί με τον πρώην πλέον σύντροφό της, Gerard Piqué, και τους δύο γιους τους, Milan, 9 ετών, και Sasha, 7 ετών.

Η τραγουδίστρια και ο Ισπανός αστέρας του ποδοσφαίρου ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Ιούνιο μετά από περισσότερο από μια δεκαετία κοινής πορείας.

«Με λύπη μας επιβεβαιώνουμε ότι χωρίζουμε», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Σακίρα.

«Για την ευημερία των παιδιών μας, τα οποία αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητά μας, σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».
 

Πηγή: skai.gr