Κλείσιμο

Πώς θα χαλαρώσεις πραγματικά αυτό το τριήμερο δίνοντας ώθηση στην ψυχική σου υγεία

Αν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα αυτή τη στιγμή, δεν είσαι μόν@. Η καθημερινότητα συνεχίζει εδώ και μεγάλο διάστημα να είναι δύσκολη και εάν είσαι από αυτούς που δεν θυμούνται καν από πότε έχουν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους, αυτό το τριήμερο του Πάσχα το χρειάζεσαι.

Εν ολίγοις, αυτό το τριήμερο είναι ό,τι ακριβώς έχεις ανάγκη. Πώς όμως μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτό το διάλειμμά και να δώσεις ένα boost στην ψυχική σου υγεία;

Απόφυγε να είσαι απασχολημέν@ απλά για να είσαι

Ακριβώς επειδή έχεις λίγη άδεια από τη δουλειά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίζεις κάθε ώρα που ξυπνάς με δραστηριότητες και συναντήσεις με φίλους. Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από την ανάγκη να είσαι απασχολημέν@ και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και με αυτό που κάνουν.

Προσπάθησε να συντονιστείς πραγματικά με αυτά που χρειάζεσαι. Αυτό μπορεί να είναι η ξεκούραση, η σύνδεση με κάποιον που αγαπάς, η βόλτα, η απόλαυση της ησυχίας.

Απλά φρόντισε ό,τι κάνεις να το κάνεις για σένα και όχι επειδή πιστεύεις ότι πρέπει να το κάνεις.

Δώσε βάση στα συναισθήματά σου

Όταν είμαστε πολύ απασχολημένοι, είναι πολύ εύκολο να αγνοήσουμε τα συναισθήματά μας – αλλά το να δώσουμε χώρο για να αναγνωρίσουμε και να εξερευνήσουμε πώς νιώθουμε μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ψυχική μας υγεία.

Ως εκ τούτου, αφιέρωσε λίγο χρόνο αυτό το τριήμερο για να κάνεις μια νέα γνωριμία με τον εαυτό σου. Δώσε χώρο στα συναισθήματά σου να έρθουν πιο κοντά σου.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Τα κατάφερες για πάνω από τρεις μήνες του 2022 – και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσεις. Γιατί να μην χρησιμοποιήσεις αυτό το τριήμερο ως μια ευκαιρία να περιποιηθείς τον εαυτό σου;

Γιόρτασε τις επιτυχίες σου -ακόμα και τις μικρότερες- και γίνε το hype του εαυτού σου. Ρώτα τον εαυτό σου: «Ποια είναι η καλύτερη ανταμοιβή που μπορώ να δώσω στον εαυτό μου αυτή τη στιγμή;».

Έλα πιο κοντά με τον μελλοντικό σου εαυτό

Πριν «βουτήξεις» στο τριήμερο, προσπάθησε να σκεφτείς εκ των προτέρων το σημείο που θέλεις να είσαι το πρωί της Τρίτης. Όταν έρθει η Τρίτη και επιστρέψεις στην κανονική ροή της καθημερινότητάς σου, σκέψου τι θα ήθελες να νιώσεις.

Πάρε λίγο χρόνο από τη σημερινή ημέρα και σκέψου πώς μπορείς να το καλλιεργήσεις. Έχεις κυριαρχία στον χρόνο σου και έχει σημασία τι κάνεις με αυτόν.

Διαβάστε ακόμη:

Στη νέα σειρά ‘The Baby’ το horror συναντά την κωμωδία με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο
 

Γιατί να προσθέσεις τη λέξη ‘frandinavian’ στο fashion λεξιλόγιό σου

Πηγή: Savoirville