Pete Davidson: Παίρνει κεταμίνη γιατί έχει κατάθλιψη, σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του

Τη δεκαετία του 70′ διαπιστώθηκε για πρώτη φορά η μικρής διάρκειας αναισθητική και αναλγητική δράση που έχει η χορήγηση κεταμίνης στον άνθρωπο

Ο Pete Davidson παίρνει κεταμίνη στη «μάχη» του με την κατάθλιψη, σύμφωνα με το «Page Six», το οποίο επικαλείται τη μαρτυρία ενός στενού του φίλου. 

Τη δεκαετία του 70′ διαπιστώθηκε για πρώτη φορά η μικρής διάρκειας αναισθητική και αναλγητική δράση που έχει η χορήγηση κεταμίνης στον άνθρωπο. Σήμερα, η κεταμίνη κατατάσσεται στην κατηγορία των αναλγητικών φαρμάκων. Ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την κεταμίνη για τις παραισθησιογόνες ιδιότητές της, ενώ η ίδια είναι ασφαλής για χρήση μόνο σε ελεγχόμενη ιατρική πρακτική. Μπορεί να γίνει επικίνδυνη εάν ληφθεί για ψυχαγωγική χρήση.

Η θεραπεία με κεταμίνη έχει ταχύ και βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα στη μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και των αυτοκτονικών σκέψεων. Αυτό επιβεβαιώνεται από μια ανασκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, το οποίο ανέλυσε δεδομένα από 83 δημοσιευμένες μελέτες.

Ο διάσημος κωμικός έχει μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει πολλές φορές σε συνεντεύξεις του, στην προσπάθειά του να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους. 

«Είμαι πάντα καταθλιπτικός, όλη την ώρα. Πρέπει συνεχώς να βγάζω τον εαυτό μου από αυτή την κατάσταση», δήλωσε σε συνέντευξή του στο YouTube πέρυσι. «Ξυπνάω με κατάθλιψη». Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν στιγμές που οι άνθρωποι που είναι κοντά μου φοβούνται για τη ζωή μου. Αυτό με επαναφέρει στη ζωή…». 

Ο Pete Davidson, σύμφωνα με το «Page Six», αντιμετωπίζει -εκτός από κατάθλιψη- προβλήματα μετατραυματικού στρες και συναισθηματικής διαταραχής. Επίσης, ο ίδιος ξεκινά περιοδεία στο Ridgefield Playhouse του Κονέκτικατ στις 5 Σεπτεμβρίου. Θα τον πλαισιώσουν οι φίλοι του John Mulaney και Jon Stewart για μερικές επιλεγμένες ημερομηνίες. Τέλος, ο ηθοποιός είναι ελεύθερος μετά τον χωρισμό του από τη Chase Sui Wonders.

Πηγή: skai.gr