5 τρόποι για να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου με vintage ξύλινες λεπτομέρειες

Λίγες vintage ξύλινες πινελιές θα δώσουν στις γωνιές του σπιτιού σου όσα χρειάζεσαι και χρειάζεται 

Το καλοκαίρι εκτός από μία ιδανική περίοδο για αλλαγές, είναι και μία εποχή από την οποία μπορούμε να εμπνευστούμε ακόμη και για τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Αν παρατηρήσεις γύρω σου, αν κάνεις και ένα γρήγορο scroll στο Instagram και το Pinterest, τότε θα αντιληφθείς πως οι λεπτομέρειες ξύλινων στοιχείων μέσα στο σπίτι δημιουργούν από τη μία πλευρά μία rustic διάθεση και από την άλλη εναρμονίζονται υπέροχα κάνοντας πιο ζεστούς τους χώρους στους οποίους κυριαρχεί η απλότητα και η minimal διακόσμηση.

Το ξύλο έχεις όμως πολλές μορφές. Πως θα ξεχωρίσεις ποια ξύλινα αντικείμενα αξίζει να κρατήσεις ή να αγοράσεις;

Μία ασφαλής επιλογή για να δημιουργήσεις μία cozy ατμόσφαιρα στο σπίτι σου είναι να τοποθετήσεις κάποιο αντικείμενο ή έπιπλο από ξύλο, το οποίο θα έχει συναισθηματική αξία και μεγάλη ηλικία, όπως τα περισσότερα vintage κομμάτια. Ήρθε η ώρα να αρχίσεις να βλέπεις από άλλη οπτική τα παλιά έπιπλα και διακοσμητικά της γιαγιάς σου ή της μαμάς σου, που μέχρι στιγμής έβλεπες και “έτρεχες μακριά”. Παρακάτω θα βρεις έξυπνες προτάσεις για να ενσωματώσεις αρμονικά το ξύλινο στοιχείο στους αγαπημένους σου χώρους. Extra tip : Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστείς σφυρί, σε κάποιες πινέλο και σε κάποιες απολύτως τίποτα. Ας αρχίσουμε.

Τοποθέτησε ξύλινα ράφια στους τοίχους

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Planet Thrift (@planethrift)

Τα ράφια προσδίδουν μία ωραία πινελιά στη διακόσμηση. Αν θέλεις να γεμίσεις έναν άδειο τοίχο τότε η καλύτερη λύση θα ήταν να βάλεις ένα ράφι και κυρίως, ένα ξύλινο ράφι. Το ξύλο σαν υλικό άλλωστε δεν είναι δεσμευτικό και εναρμονίζεται εύκολα με διαφορετικά διακοσμητικά και διάφορες τάσεις. Μην αφήσεις κενό το ξύλινο ράφι σου. Μπορείς να το διακοσμήσεις με κορνίζες, κεριά ή οτιδήποτε πιστεύεις ότι θα σε ευχαριστούσε να το αντικρίζεις καθημερινά πάνω σε ένα ξύλινο ράφι.

Ενσωμάτωσε ένα παλιό ξύλινο σκαμπό στη μοντέρνα σου διακόσμηση

Τα σκαμπό εκτός από χρήσιμα, είναι μία ωραία διακοσμητική νότα. Κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο γεμάτος και πιο ζεστός. Αντί να ξοδεύεις χρήματα και χρόνο για να αναζητήσεις το ιδανικό σκαμπό, τι θα έλεγες να δανειστείς έναν παλιό ξύλινο από κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο; Τα vintage σκαμπό που είχαν οι προηγούμενες γενιές από εμάς προσδίδουν ηρεμία αλλά και ωραία αισθητική στο χώρο. Επίσης, θα είναι μία ανεπαίσθητη πινελιά, η οποία αν τελικά δεις ότι σου αρέσει πολύ, μπορεί να είναι και η αφορμή για επόμενες μεγάλες αλλαγές.

Πες ναι σε ένα ξύλινο τραπέζι 

Τα ξύλινα τραπέζια ( είτε κουζίνας είτε σαλονιού) δεν είναι μία καινούργια τάση. Πολλοί επιλέγουν ένα ξύλινο τραπέζι γνωρίζοντας ότι είναι μία ουδέτερη επιλογή. Είναι λίγοι όμως αυτοί που τολμούν και πειραματίζονται με ένα παλαιωμένο τραπέζι, άλλης δεκαετίας, που όμως παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση έως σήμερα. Τα ξύλινα vintage τραπέζια μπορούν να απογειώσουν τη διακόσμηση του σπιτιού σου και να κάνουν πολύ ξεχωριστή κάθε γωνιά του. Αν αποφασίσεις να ενσωματώσεις ένα ξύλινο τραπέζι τραπεζαρίας τότε μπορείς να κρατήσεις και τις παλιές καρέκλες αν υπάρχουν και απλώς να περάσεις με ένα βερνίκι για να γυαλίσεις το ξύλο. Διαφορετικά, μία ωραία ιδέα θα ήταν να αγοράσεις αρκετά μοντέρνες καρέκλες για να δημιουργήσεις αντίθεση.
 

Οι ξύλινοι δίσκοι είναι must

Οι ξύλινοι δίσκοι είναι επίσης μία μεγάλη τάση. Πιθανότατα να τους έχεις δει γεμάτους με διάφορα είδη τυριών και αλλαντικών ή ακόμη και τοποθετημένους σε κάποια συρταριέρα με διάφορα διακοσμητικά. Είναι ένα αντικείμενο με πολλές χρήσεις, που ταιριάζει σε πολλά σπίτια. Γενικώς, οι ξύλινοι δίσκοι μπορούν να προσφέρουν “πολλά” στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Αν επισκεφτείς κάποια vintage stores πιθανότατα να βρεις δίσκους – θησαυρούς, που θα γίνουν υπόσχονται να δώσουν σάρκα και οστά στη φράση που λέμε ” οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά”.

Προτίμησε τα ξύλινα βάζα από τα γυάλινα

Θέλεις να δεις αν το ξύλινο στοιχείο ταιριάζει με τους χώρους του σπιτιού σου; Ταυτόχρονα, μήπως είσαι και λάτρης των λουλουδιών; Τότε προτίμησε ένα ( ή και πολλά) ξύλινα βάζα. Μπορεί να είναι ακόμη και επιδαπέδια ή κάποια βάζα που μπορεί να τα τοποθετήσεις πάνω σε τραπέζια, βοηθητικά τραπεζάκια, συρταριέρες, ράφια και οπουδήποτε αλλού θα σε ενέπνεε να υπάρχει το ξύλινο στοιχείο σε συνδυασμό με τη φύση. 

Πηγή: Savoir Ville