Πέντε μαγαζιά στις ακτές της ανατολικής Αττικής για καφέ, φαγητό και… δροσερές βουτιές – Από τη Νέα Μάκρη έως το Πόρτο Ράφτη

Ρίξτε μια μιατιά στην πιο «καλοκαιρινή» πλευρά της Αττικής 

Όσο και αν ελπίζαμε πως θα τον αποφύγουμε, ο καύσωνας μας βρήκε ξανά φέτος, αυτή τη φορά νωρίτερα, στα μέσα του Ιουλίου. Η λύση, φυσικά, είναι μία, όπως λέει και το γνωστό άσμα, «πάμε παραλία».

Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να «πάμε» και προς κάποιες άλλες παραλίες... Σήμερα, θα κατευθυνθούμε προς την ανατολική Αττική και τα αγαπημένα μας παραλιακά μαγαζιά που θα βρούμε εκεί. Από τη Νέα Μάκρη έως το Πόρτο Ράφτη, πάμε να δούμε μαζί μερικά αγαπημένα spots για καφέ, φαγητό και βουτιές σε αυτή την πιο «καλοκαιρινή» πλευρά της Αττικής.

  • Siama Mati Bar Restaurant

Πάνω στη θάλασσα -και όταν το λέμε το εννοούμε εντελώς κυριολεκτικά- και δίπλα στην Αργυρά Ακτή, το Siama της Νέας Μάκρης, μετρώντας κάτι περισσότερο από έναν χρόνο στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής, μας περιμένει να θαυμάσουμε το γαλάζιο και να νιώσουμε λίγη καλοκαιρινή δροσιά, από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Brunch, φαγητό και ποτό, δίπλα στο κύμα, με γεύσεις που κινούνται στο φάσμα της ιταλικής κουζίνας. Στις προτάσεις του μαγαζιού θα δείτε από ζυμαρικά, μέχρι κρέας, αλλά και ψάρι, ενώ στα γλυκά του μαγαζιού, μεταξύ άλλων, θα βρείτε τα αγαπημένα μας cannoli, σε 3 γεύσεις, που ικανοποιούν όλα τα γούστα.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ποσειδώνος 105, Νέα Μάκρη 19005
Τηλέφωνο: 2294033001

  • Kazba Bar Kouzina

Και πάμε στο Πόρτο Ράφτη και στο Kazba, ένα μαγαζί που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά τόσο για το brunch μας, όσο και για το βραδινό και το ποτό μας. Με δροσερή αισθητική και θέα τις αγκυροβολημένες βάρκες, στο φυσικό λιμανάκι που σχηματίζεται από την ακτογραμμή στο Πόρτο Ράφτη και στο νησί του Ράφτη, το Kazba και ο πανέμορφος κήπος του αποτελούν ένα must visit spot για αυτές τις μέρες. Όσον αφορά στις γευστικές προτάσεις του μαγαζιού, μπορείτε να επιλέξετε από ένα μεγάλο εύρος επιλογών. Εμείς προτείνουμε από το brunch μενού την τάρτα cinnamon bun (αν και η κανέλα ανήκει στις πιο «φθινοπωρινές» γεύσεις, εμείς την επιλέγουμε όλο τον χρόνο) και από το κανονικό μενού τα bao buns -και αυτά με τη γαρίδα και εκείνα με το κοτόπουλο είναι υπέροχα.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γρέγου 27, Πόρτο Ράφτη 19003
Τηλέφωνο: 2299076800 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

TAGS: έξοδος