Κλείσιμο

Πέντε κομμάτια για σένα που αγαπάς τη γαλλική αισθητική στη διακόσμηση

Το στυλ διατρέχει αναμφισβήτητα το αίμα των Γάλλων. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το απαράμιλλο γούστο τους στη μόδα, αλλά και για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού τους. Αν λατρεύεις και εσύ τη γαλλική διακόσμηση, και γενικότερα τη φιλοσοφία ζωής τους, τα παρακάτω κομμάτια είναι εμπνευσμένα από όλα τα υπέροχα παριζιάνικα διαμερίσματα και θα αποτελέσουν για εσένα τη μεγαλύτερη έμπνευση.

Σου προτείνουμε λοιπόν 5 κομμάτια που πρέπει να εντάξεις στον χώρο σου για να του δώσεις έναν παριζιάνικο αέρα!

Καθρέφτης

Ανεξάρτητα από το σχήμα και το μέγεθος, οι καθρέφτες είναι απαραίτητο στοιχείο σε κάθε γαλλικό σπίτι. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο γιατί το φως αντανακλάται στους καθρέφτες και δημιουργεί μια ζωντανή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου. Αν θέλεις μια πιο πολυτελή αίσθηση, προτίμησε έναν καθρέφτη με χρυσή επένδυση.

Βιβλία

Οι Γάλλοι λατρεύουν να χρησιμοποιούν τα βιβλία τους ως διακοσμητικά αντικείμενα. Στοιβαγμένα σε τραπεζάκια σαλονιού, ή στο πάτωμα, αυτό το διακοσμητικό στοιχείο δεν κοστίζει ουσιαστικά τίποτα αφού όλοι έχουμε βιβλία και περιοδικά σε κάθε χώρο του σπιτιού μας, αλλά δημιουργεί μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Ψάθινες καρέκλες

Οι ψάθινες καρέκλες έχουν επιστρέψει στη μόδα, αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Γάλλους. Λατρεύουν τα ρετρό έπιπλα και αυτό, συγκεκριμένα, είναι εμπνευσμένο από πολλά παριζιάνικα καφέ.

Chaise lounge

Αυτό το κομμάτι έγινε διάσημο από τον Γάλλο ζωγράφο Jacques-Louis David, ο οποίος απαθανάτισε το μοντέλο του, Julie Récamier, σε ένα ανάκλιντρο. Αυτό το έπιπλο δίνει σίγουρα σε κάθε διαμέρισμα μια κομψή, αλλά μοντέρνα πινελιά.

Έργα τέχνης

Το Παρίσι δεν είναι μόνο η πόλη της αγάπης, αλλά και η πόλη της τέχνης. Κανείς δεν φεύγει άλλωστε από εκεί χωρίς να επισκεφθεί ένα από τα πολυάριθμα μουσεία, όπως το Λούβρο και το Musée de l’Orangerie. Φυσικά, τα έργα τέχνης δεν πρέπει να λείπουν από κανένα γαλλικό διαμέρισμα, ούτε και από το δικό σου!

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη ηλιόλουστη μέρα της άνοιξης φτιάξε ένα Mocktail λεμονάδα με μάνγκο

Μπορούμε να μιλήσουμε για υγιεινή διατροφή χωρίς αναφορά στο βάρος;

Πηγή: savoirville