Όταν η Έλεν Μίρεν επικοινώνησε με τη βασίλισσα Ελισάβετ, πριν την υποδυθεί 

Η ηθοποιός, η οποία κέρδισε με την ερμηνεία της μεταξύ άλλων Όσκαρ και Bafta, δήλωσε ότι γρήγορα συνειδητοποίησε ότι είχε να κάνει με μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στη ζωή της βασίλισσας και αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί της.

Αξιομνημόνευτη ήταν η ερμηνεία της Έλεν Μίρεν στο ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ II, στην ταινία «Η Βασίλισσα», το 2006. Γραμμένο από τον δημιουργό του «The Crown», Πήτερ Μόργκαν (Peter Morgan), επικεντρώθηκε στο θάνατο της Νταϊάνα και στο αν η βασίλισσα έπρεπε να επιστρέψει στο Λονδίνο από το ανάκτορο του Μπαλμόραλ.

Η ηθοποιός, η οποία κέρδισε με την ερμηνεία της μεταξύ άλλων Όσκαρ και Bafta, δήλωσε ότι γρήγορα συνειδητοποίησε ότι είχε να κάνει με μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στη ζωή της βασίλισσας και αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί της. «Συνειδητοποίησα ότι ερευνούσαμε ένα βαθιά οδυνηρό κομμάτι της ζωής της και έτσι της έγραψα», είπε στους «Radio Times».

«Της έγραφα: "Κάνουμε αυτή την ταινία. Ερευνούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή σας. Ελπίζω να μην είναι πολύ τρομερό για σας". Δεν θυμάμαι πώς το έθεσα... Της έγραψα ότι κατά την διάρκεια της ταινίας διαπίστωσα ότι ο σεβασμός μου γι' αυτήν μεγάλωνε και ήθελα να το ξέρει.. Εκείνη απάντησε μέσω της γραμματέως της. Πραγματικά ανακουφίστηκα με αυτό το γράμμα».

Μετά από αυτό η Μίρεν προσκλήθηκε σε δείπνο στο παλάτι, ωστόσο δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω γυρισμάτων στις ΗΠΑ.

Η πολύ αγαπητή Βρετανίδα ηθοποιός στην αυτοκριτική της αποκάλυψε ότι ήταν υπερβολικά επικριτική για τους ρόλους της και ότι θα μπορούσε να πάθει κατάθλιψη με τη σκέψη ότι έκανε μια απαίσια ερμηνεία, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα έχει μάθει πώς να μην «τιμωρεί» τον εαυτό της.

Σημειώνεται ότι η Έλεν Μίρεν έχει υποδυθεί και τη βασίλισσα Ελισάβετ Ι στην τηλεοπτική σειρά του 2005, και είναι η μόνη ηθοποιός που έχει υποδυθεί και τις δύο βασίλισσες. 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr
TAGS: όσκαρ