Γιατί η Έλεν Μίρεν αποφάσισε ότι θέλει να γίνει Αμερικανίδα

Η 'Eλεν Μίρεν αναφέρθηκε στη διπλή της ταυτότητα ως Αμερικανίδα και Βρετανίδα.

Η ηθοποιός δήλωσε στο People ότι η αίτηση για αμερικανική υπηκοότητα έγινε πιο προφανής όσο περνούσε ο καιρός.

«Ο σύζυγός μου Τέιλορ Χάκφορντ είναι Αμερικανός. Τα θετά μου παιδιά είναι προφανώς Αμερικανοί. Ο ανιψιός μου ζούσε στην Αμερική, εργαζόταν στην Αμερική» εξήγησε. «Λοιπόν, σίγουρα ήμουν Αμερικανίδα κάτοικος για πολύ καιρό».

Η απόφαση της Έλεν Μίρεν να υποβάλει αίτηση όταν κατάλαβε ότι θα μπορούσε να διατηρήσει τη βρετανική της υπηκοότητα.

«Όταν κατάλαβα, ότι θα μπορούσα να είμαι Βρετανίδα υπήκοος και Αμερικανίδα υπήκοος – γιατί δεν θα ήθελα να εγκαταλείψω τη βρετανική μου υπηκοότητα – τότε σκέφτηκα: “Λοιπόν, αυτό είναι υπέροχο. Αυτός είναι ο τέλειος κόσμος”» πρόσθεσε.

Η στιγμή που συνειδητοποίησε πλήρως, ότι ένιωθε πραγματικά Αμερικανίδα ήταν κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Είδα τον δεύτερο πύργο να καταρρέει» τόνισε η ηθοποιός. «Είχα μια επιφοίτηση. Συνειδητοποίησα πού βρισκόταν η πίστη μου, η καρδιά μου και το μυαλό μου σε αυτήν την αντιπαράθεση μεταξύ του εξτρεμισμού, της θρησκευτικότητας - όλα αυτά τα πράγματα και όλων όσων αντιπροσωπεύει η Αμερική».

Όταν τελικά ολοκλήρωσε τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης, η 76χρονη αισθάνθηκε περηφάνια, όπως περιέγραψε.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο βαθύ συναίσθημα θα ήταν» είπε η Μίρεν. «Μου προκάλεσε συναισθήματα πατριωτισμού που δεν πίστευα ότι είχα. Νομίζω ότι είχε να κάνει με την εγγενή γενναιοδωρία της Αμερικής» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ