Κλείσιμο

Μήνυση από τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» 55 χρόνια μετά - Ο Zeffirelli τους έβγαλε γυμνούς, ενώ ήταν ανήλικοι!

Οι ηθοποιοί ισχυρίζονται ότι ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι τους έκανε να πιστέψουν ότι «δεν είχαν άλλη επιλογή από το να παίξουν γυμνοί», με αποτέλεσμα να έχουν «ψυχική οδύνη επί δεκαετίες»

Οι δύο πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», του 1968, υπέβαλαν αγωγή, διεκδικώντας περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια, για μια γυμνή σκηνή όταν ήταν ακόμη έφηβοι.  

Η Βρετανίδα ηθοποιός, Olivia Hussey, τότε 15 ετών και σήμερα 71 ετών, και ο Leonard Whiting, τότε 16 ετών και σήμερα 72 ετών, κατέθεσαν την αγωγή κατά της Paramount Pictures, ισχυριζόμενοι σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση και απάτη.

Ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι, ο οποίος πέθανε το 2019, είπε αρχικά στους δύο ότι θα φορούσαν εσώρουχα για τη συγκεκριμένη σκηνή στην κρεβατοκάμαρα, η οποία πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες των γυρισμάτων, υποστηρίζει η αγωγή.

Ωστόσο, το πρωί των γυρισμάτων, ο σκηνοθέτης είπε στους δύο τότε ανήλικους ηθοποιούς ότι θα φορούσαν μόνο μακιγιάζ σώματος, ενώ εξακολουθούσε να τους διαβεβαιώνει ότι η κάμερα θα ήταν τοποθετημένη με τρόπο που δεν θα έδειχνε γυμνό, σύμφωνα με τη μήνυση.

Οι ανήλικοι τότε ηθοποιοί Olivia Hussey και Leonard Whiting

Δυστυχώς, τίποτα από όσα τους είπε ο σκηνοθέτης δεν τηρήθηκε, σύμφωνα με την αγωγή. Οι ηθοποιοί εμφανίστηκαν γυμνοί χωρίς να το γνωρίζουν, κατά παράβαση των νόμων της Καλιφόρνιας και των ομοσπονδιακών νόμων κατά της προσβολής της δημοσίας αιδούς και της εκμετάλλευσης παιδιών, υποστηρίζει η αγωγή τους.

Ο Τζεφιρέλι τους είπε ότι θα έπρεπε να παίξουν γυμνοί, «αλλιώς η ταινία θα αποτύγχανε» και η φήμη τους θα δεχόταν ισχυρό πλήγμα. Οι ηθοποιοί «πίστευαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να παίξουν γυμνοί με μακιγιάζ σώματος, όπως απαιτούσε ο σκηνοθέτης». 

Η ταινία, και το τραγούδι της, αποτέλεσαν μεγάλες επιτυχίες εκείνη την εποχή και έκτοτε έχει προβληθεί σε γενιές φοιτητών, που μελετούν το έργο του Σαίξπηρ.

Η δικαστική κατάθεση αναφέρει ότι οι Hussey και Whiting έχουν υποστεί συναισθηματική βλάβη και ψυχική οδύνη για δεκαετίες και ότι ο καθένας είχε καριέρα που δεν αντικατόπτριζε την επιτυχία της ταινίας. Η Paramount Pictures δεν έχει ακόμη απαντήσει στην είδηση της αγωγής.

Πηγή: skai.gr