Edward Norton: Ανακάλυψε ότι η Ποκαχόντας είναι η 12η προγιαγιά του και οι πρόγονοί του είχαν κάποτε σκλάβους

Ο βραβευμένος ηθοποιός έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε για την καταγωγή του. «Σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο μικρό κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας είσαι», ανέφερε ο ίδιος

Ο ηθοποιός Έντουαρντ Νόρτον ανακάλυψε ότι είναι απόγονος της Ποκαχόντας, ενώ έκανε μια guest εμφάνιση κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου της επιτυχημένης εκπομπής του PBS, «Finding Your Roots». 

Ο 53χρονος ηθοποιός του «Fight Club» έμαθε από τον οικοδεσπότη και ιστορικό, Henry Louis Gates, ότι οι πρόγονοί του ήταν κάποτε ιδιοκτήτες σκλάβων, γεγονός που ώθησε τον σταρ να παραδεχτεί: «Αυτά τα πράγματα είναι άβολα», ανέφερε η «Metro». 

Ο νικητής της Χρυσής Σφαίρας, ο οποίος πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην ταινία «Glass Onion: A Knives Out Mystery», έκανε ποδαρικό στη συγκεκριμένη εκπομπή, η οποία εξετάζει από κοντά διασημότητες και την οικογενειακή τους καταγωγή. 

Ο βραβευμένος ηθοποιός έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε για την καταγωγή του, ειδικά όταν έμαθε ότι η 12η προγιαγιά του δεν ήταν άλλη από την Ποκαχόντας. «Αυτό είναι μια έκπληξη», ανέφερε ο ηθοποιός. Ο πρωταγωνιστής του «Primal Fear» πρόσθεσε: «Σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο μικρό κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας είσαι». 

Σύμφωνα με τη Metro, αργότερα ο ηθοποιός είδε μια φωτογραφία ενός συζύγου και μιας συζύγου, μαζί με τις πέντε κόρες τους, με τη μεγαλύτερη να είναι μόλις δέκα ετών. Ο παρουσιαστής του «Finding Your Roots» και καθηγητής του Χάρβαρντ ενημέρωσε τον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό ότι οι πρόγονοί του είχαν τα μέλη αυτής της οικογένειας ως σκλάβους στο παρελθόν. 

Ο Έντουαρντ μίλησε ανοιχτά για τα συναισθήματά του όταν έμαθε την πληροφορία και εξέφρασε στον Χένρι ότι «...αυτά τα πράγματα είναι άβολα και πρέπει να νιώθεις άβολα με αυτά. Όλοι πρέπει να αισθάνονται άβολα με αυτά». 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι μια κρίση για εσένα και τη δική σου ζωή, αλλά είναι μια κρίση για την ιστορία αυτής της χώρας. Πρέπει πρώτα απ' όλα να το αναγνωρίσουμε και μετά να το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Έντουαρντ. 

Τέλος, σημείωσε: «Όταν διαβάζεις "σκλάβα ηλικίας οκτώ ετών", θέλεις απλώς να πεθάνεις».

Το πρώτο επεισόδιο της ένατης σεζόν του προγράμματος «Finding Your Roots», του PBS, εξετάζει προσεκτικά την καταγωγή τόσο του Έντουαρντ όσο και της ηθοποιού της ταινίας «Pretty Woman», Τζούλια Ρόμπερτς. 

Πηγή: skai.gr