Κλείσιμο

Νισέλ Νίκολς: Οι στάχτες της ηθοποιού του «Star Trek» θα… ταξιδέψουν στο διάστημα

Η ημερομηνία της εκτόξευσης δεν έχει οριστεί ακόμη

Η ηθοποιός Νισέλ Νίκολς, γνωστή ως υπολοχαγός Ουχούρα στο «Star Trek», θα γίνει το τελευταίο μέλος της τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1960, που η τέφρα της θα «ταξιδέψει» στο διάστημα.

Η Νίκολς, που πέθανε στις 30 Ιουλίου σε ηλικία 89 ετών, συνέβαλε στη συντριβή των φυλετικών στερεοτύπων και στον επαναπροσδιορισμό των ρόλων του Χόλιγουντ για τους μαύρους ηθοποιούς στο αποκορύφωμα του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ.

Ήταν μία από τις πρώτες μαύρες γυναίκες που ενσάρκωσαν έναν «ισχυρό χαρακτήρα» σε τηλεοπτική σειρά, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian». 

Η εκτόξευση διοργανώνεται από την Celestis Inc, μια εταιρεία με έδρα το Τέξας. Ο πύραυλος που θα μεταφέρει μέρος της στάχτης της Νίκολς στο διάστημα, θα έχει, επίσης, σειρά άλλων φιαλιδίων με στάχτη και δείγματα DNA από δεκάδες ανθρώπους που είχαν παρόμοια επιθυμία. Η ημερομηνία της εκτόξευσης δεν έχει οριστεί ακόμη.

Και άλλα λείψανα ηθοποιών και συντελεστών του «Star Trek» έχουν μοιραστεί στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου του Τζέιμς Ντούχαν και του δημιουργού της σειράς, Τζιν Ρόντενμπέρι. 

Στη λίστα περιλαμβάνεται και ο διάσημος καλλιτέχνης οπτικών εφέ επιστημονικής φαντασίας, Ντάγκλας Τραμπουλ, του οποίου η δουλειά εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το «2001: A Space Odyssey» και «Star Trek: The Motion Picture».

«Είναι ένα υπέροχο μνημόσυνο για εκείνη, ένα αιώνιο μνημόσυνο», δήλωσε ο γιος της Νίκολς, Κάιλ Τζόνσον.
 

Πηγή: skai.gr