Ο βρετανικός λαός μίλησε: Ποιον θέλει για διάδοχο του θρόνου; Κάρολο, Ουίλιαμ ή Χάρι;

Την γνώμη του κοινού απεικονίζει καινούρια έρευνα στην Βρετανία αναφορικά με το ποιος θα ήθελαν να γίνει διάδοχος της Βασίλισσας Ελισάβετ και όπως όλα δείχνουν αυτός δεν είναι ο Κάρολος.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν ο Δούκας του Cambridge προηγείται με 47% και 20 πόντους διαφορά από τον πατέρα του Κάρολο (27%) παρότι η μοναρχία παραδοσιακά περνά από γενιά σε γενιά και στα πρωτότοκο παιδιά.

Τα δεδομένα της έρευνας αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα του ενήλικου Βρετανικού πληθυσμού και φαίνεται να καταδεικνύουν πως αν και το Παλάτι κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να «γλiτώσει» τον Κάρολο από τις αντιπαθητικές κριτικές μετά και το διαζύγιό του με την Νταϊάνα το 1996, δεν τα κατάφερε. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι πάνω από το 40% πιστεύουν ότι η Βασίλισσα (95 χρονών τον Απρίλιο) είναι ικανή να παραμείνει στο θρόνο μέχρι να πεθάνει.

Ακόμη ηλικιακά οι millennials (από 25-40 ετών) πιστεύουν στο «απίστευτο», επιλέγουν για βασιλιά τους ακόμη και τον Χάρι παρά τον Κάρολο. Συντριπτικοί είναι και οι αριθμοί στους 18-24 που θέλουν τον Χάρι (23%) να ξεπερνά ακόμη και τον Ουίλιαμ (22%).

Σε ερώτηση για το εάν οι αποφάσεις της βασιλικής οικογένειας σε σχέση με την διαχείριση της ψυχικής υγείας των μελών της (π.χ Μέγκαν Μαρκλ) επηρέασαν την διασημότητά της, το 31% είπε «καθόλου» ενώ το 9% πιστεύει πως όχι μόνο δεν την επηρέασαν αρνητικά αλλά θετικά!

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε εαν η Βασίλισσα θα ακούσει τι θέλει ο λαός της και θα πάρει την κατάλληλη απόφαση.

Πηγή: Must