Κλείσιμο

Ο Πρίγκιπας Κάρολος πήγε σε εκδήλωση με αυτοκίνητο vintage - Κινείται με τυρί και κρασί! - Δείτε video

Αγόρασε το αυτοκίνητο το 1970 και αργότερα το τροποποίησε, ώστε να λειτουργεί με βιοκαύσιμα, χρησιμοποιώντας αιθανόλη από απόβλητα ορού γάλακτος και κρασί ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση

Ο Πρίγκιπας Κάρολος, σίγουρα, γνωρίζει πώς να κάνει εντυπωσιακή είσοδο… Έτσι μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, εντυπωσίασαν το πλήθος κατά την είσοδό τους με μια Aston Martin στην τελετή έναρξης στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας. 

Το vintage σπορ αυτοκίνητο κινείται με βιοαιθανόλη, η οποία προέρχεται από υποπροϊόντα κρασιού και τυριού. Η βιοαιθανόλη είναι ένα συναρπαστικό εναλλακτικό καύσιμο που κερδίζει το ενδιαφέρον των ερευνητών, των καταναλωτών και των αυτοκινητοβιομηχανιών. 

Ο Πρίγκιπας Κάρολος αγόρασε το αυτοκίνητο το 1970 και αργότερα το τροποποίησε, ώστε να λειτουργεί με βιοκαύσιμα, χρησιμοποιώντας αιθανόλη από απόβλητα ορού γάλακτος και κρασί ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Κάρολος προειδοποίησε σε ομιλία του το 1970: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις τρομακτικές συνέπειες της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής». Έκτοτε, ο δούκας της Κορνουάλης έχει μιλήσει δυναμικά για την κλιματική αλλαγή και έχει καταφερθεί κατά της χρήσης γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.

Η vintage Aston Martin του Καρόλου έκανε μια αξιομνημόνευτη εμφάνιση στον γάμο του γιου του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, το 2011. Ο Κάρολος και η Καμίλα παρακολούθησαν την επίσημη έναρξη των Αγώνων της Κοινοπολιτείας. Παρόντες ήταν, επίσης, ο μικρότερος αδελφός του Καρόλου, πρίγκιπας Εδουάρδος, και η σύζυγός του, Σοφί, κόμισσα του Ουέσσεξ.

Πηγή: skai.gr