Ο Νικ Κέιβ στο πλευρό του Κάνιε Γουέστ – Δεν με ενδιαφέρουν όσα λέει, αλλά λατρεύω τη μουσική του

Στη σπάνια συνέντευξή του, ο καλλιτέχνης εξηγεί γιατί δεν επιθυμεί να ελέγχει τη μουσική του, εννοώντας ότι δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν άνθρωπο από αυτήν, εξαιτίας του πολιτικού του προσανατολισμού

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Νικ Κέιβ επέμεινε ότι είναι δυνατόν να διαχωρίσει κανείς το έργο του Κάνιε Γουέστ από όσα υποστηρίζει ο ράπερ, μετά τις αντισημιτικές κορώνες του Αμερικανού καλλιτέχνη.

Ο Αυστραλός τραγουδοποιός μιλάει αυτή την εβδομάδα στη συμπαρουσιάστρια του Newsnight, Kirsty Wark, για τα νέα του απομνημονεύματα, «Faith, Hope and Carnage», σηματοδοτώντας την πρώτη του συνέντευξη στο BBC από το 2009.

Στη σπάνια συνέντευξή του, ο Κέιβ εξηγεί γιατί δεν επιθυμεί να ελέγχει τη μουσική του, εννοώντας ότι δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν άνθρωπο από αυτήν, εξαιτίας του πολιτικού του προσανατολισμού. 

«Σε κάποιο επίπεδο δεν με ενδιαφέρει τι έχει να πει ο Κάνιε για τα πράγματα, αλλά αγαπώ τον Κάνιε. Τη μουσική του», ανέφερε ο Νικ Κέιβ. 

«Βρίσκω τον αντισημιτισμό ιδιαίτερα αποκρουστικό. Και γι' αυτό είναι πολύ απογοητευτικό να ακούω αυτά τα σχόλια. Ωστόσο, είναι προσωπική επιλογή το αν μπορείς να συνεχίσεις να ακούς τη μουσική αυτού του ατόμου. Προσωπικά, μπορώ. Λατρεύω τη μουσική του Κάνιε. Θεωρώ ότι έχει κάνει την καλύτερη μουσική από οποιονδήποτε άλλον εδώ και καιρό, την πιο ενδιαφέρουσα, προκλητική, τολμηρή μουσική», πρόσθεσε ο Αυστραλός καλλιτέχνης. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κάνιε Γουέστ δήλωσε ότι έχασε 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία μόνο ημέρα, καθώς οι επιχειρηματικοί εταίροι έσπευσαν να τον εγκαταλείψουν λόγω των αντισημιτικών του ξεσπασμάτων. 

Ο Νικ Κέιβ είχε συζητήσει στο παρελθόν για τον διαχωρισμό ενός καλλιτέχνη και του έργου του σε μια ανάρτηση στο blog του το 2019, σχετικά με την αγάπη του για τη μουσική του Morrissey.

«Προσωπικά, όταν γράφω ένα τραγούδι και το κυκλοφορώ στο κοινό, νιώθω ότι παύει να είναι δικό μου τραγούδι. Έχει προσφερθεί στο ακροατήριό μου και εκείνο, αν θέλει, παίρνει στην κατοχή του αυτό το τραγούδι και γίνεται ο θεματοφύλακάς του. Η ακεραιότητα του τραγουδιού δεν ανήκει πλέον στον καλλιτέχνη, αλλά στον ακροατή. Οι απόψεις και η συμπεριφορά ενός καλλιτέχνη είναι ξεχωριστά ζητήματα», είχε πει τότε ο Νικ Κέιβ. 

Πηγή: skai.gr