Ο εγγονός του Robert De Niro πέθανε μετά από χρήση χαπιών με το οπιοειδές φαιντανύλη, λέει η μητέρα του

Το συνθετικό οπιοειδές φαιντανύλη, ένα νόμιμο συνταγογραφούμενο παυσίπονο, αποτελεί πλέον προϊόν της μαύρης αγοράς

Ο 19χρονος εγγονός του Robert De Niro, Leandro De Niro Rodriguez, πέθανε αφού του πούλησαν χάπια με φαιντανύλη, δήλωσε η μητέρα του. Η μεγαλύτερη κόρη του ηθοποιού, η Drena De Niro, ανακοίνωσε τον θάνατο του Leandro τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η οικογένεια έχασε έναν «γλυκό άγγελο», αλλά η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο, αργότερα απαντώντας σε ένα σχόλιο στο Instagram, που ένας χρήστης ρωτούσε πώς πέθανε ο γιος της, η 51χρονη έγραψε, μεταξύ άλλων: «Κάποιος του πούλησε χάπια με φαιντανύλη». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drena (@drenadeniro)

Το συνθετικό οπιοειδές φαιντανύλη, ένα νόμιμο συνταγογραφούμενο παυσίπονο, αποτελεί πλέον προϊόν της μαύρης αγοράς. Φτηνό, έως και 100 φορές πιο ισχυρό από τα φυσικά οπιοειδή, είναι εξίσου θανατηφόρο. Η εξάπλωση της φαιντανύλης ήταν αόρατη, σταθερή και θανατηφόρα, όπως αναφέρεται σε συνεντεύξεις ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην πώληση παράνομων ναρκωτικών, όπου ένα μεγάλο μέρος της φαιντανύλης ρίχνεται στην «αγορά του δρόμου», καθώς και σε συνεντεύξεις ειδικών σε θέματα επιβολής του νόμου και εθισμών. 

Η φαιντανύλη κατασκευάζεται κυρίως στην Κίνα, η οποία την στέλνει είτε ολόκληρή είτε με τη μορφή ακατέργαστων συστατικών (ονομάζονται πρόδρομες ουσίες), με πλοία στο Μεξικό. Εκεί παραλαμβάνεται από τα καρτέλ, σύμφωνα με τον Ben Westhoff, συγγραφέα του «Fentanyl, Inc. How Rogue Chemists Created the Deadliest Wave of the Opioid Epidemic». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drena (@drenadeniro)

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο NBC News ότι η αστυνομία έλαβε κλήση, περίπου, στις 14:23 την Κυριακή. «Το γραφείο του επικεφαλής ιατροδικαστή θα καθορίσει την αιτία θανάτου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Ο Leandro De Niro Rodriguez ακολούθησε τα βήματα της μητέρας και του παππού του στην υποκριτική. Είχε μικρούς ρόλους στις ταινίες «A Star Is Born», «The Collection και Cabaret Maxime». Ο Ντε Νίρο υιοθέτησε την Ντρένα ως κόρη του κατά τη διάρκεια του γάμου του με τη Diahnne Abbott. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drena (@drenadeniro)

Πηγή: skai.gr