Neil Portnow: Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των βραβείων Grammy κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Η αγωγή κατηγορεί τον Portnow, ο οποίος παραιτήθηκε το 2018, για σεξουαλική επίθεση και τη Recording Academy για αμέλεια

Μια γυναίκα κατέθεσε μήνυση την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου των βραβείων Grammy, Neil Portnow, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση το 2018, καθώς και κατά της Ακαδημίας Ηχογραφήσεων για αμέλεια. 

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάστηκε, κατέθεσε τη μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν βάσει του νόμου περί επιζώντων ενηλίκων, σύμφωνα με τον «Guardian». Το μέτρο αυτό, που ψηφίστηκε πέρυσι, δημιούργησε ένα προσωρινό παράθυρο για όσους καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση να υποβάλουν μήνυση μετά τις συνήθεις προθεσμίες της πολιτείας.

Στην αγωγή, η γυναίκα, η οποία περιγράφεται ως διεθνώς γνωστή μουσικός που κάποτε έπαιζε στο Κάρνεγκι Χολ, δήλωσε ότι γνώρισε τον Neil Portnow στις αρχές του 2018 και είχε κανονίσει συνάντηση για να του πάρει συνέντευξη στη Νέα Υόρκη, αργότερα εκείνο το έτος. Είπε ότι της έδωσε κάτι να πιει στη συνάντηση, που την έκανε να χάσει κατά διαστήματα τις αισθήσεις της, και ότι στη συνέχεια προχώρησε σε επίθεση εναντίον της.

Εκπρόσωπος του Portnow, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2019, δήλωσε στον «Guardian» ότι οι κατηγορίες ήταν και είναι «εντελώς ψευδείς» και «αναμφίβολα υποκινούμενες από την άρνηση του κ. Portnow να συμμορφωθεί με τις εξωφρενικές απαιτήσεις της ενάγουσας για χρήματα και βοήθεια στην απόκτηση βίζας παραμονής για εκείνη».

Σε ανακοίνωσή της, η Ακαδημία ανέφερε: «Η Ακαδημία δεν έχει καμία σχέση με τον Portnow. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε σθεναρά τη θέση μας σε αυτή την αγωγή». 

Πηγή: skai.gr