Maria Menounos: Το παράξενο σύμπτωμα που είχε πριν εμφανίσει καρκίνο στο πάγκρεας

Η διάσημη παρουσιάστρια, η οποία έχει 1,1 εκατ. followers στο Instagram, δήλωσε σήμερα ότι η περίπτωσή της αναδεικνύει την ανάγκη να «ακούμε» τα συμπτώματα στο σώμα μας

Η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε το παράξενο σύμπτωμα που την οδήγησε στη διάγνωση μιας από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου. 

Η 45χρονη παρουσιάστριας υπέφερε από αφόρητους πόνους που ένιωθε ότι θα «εκραγεί μέσα της», αφού έφαγε σαλάτα farro σε μια πτήση. Farro για τους Ιταλούς, ζέα για εμάς τους Ελληνες, είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά, στου οποίου την καλλιέργεια έχει κάνει αναφορές και ο Όμηρος.

Οι γιατροί αρχικά απέρριψαν τα συμπτώματα του φουσκώματος, αλλά αφού πήγε σε δεύτερο νοσοκομείο για σπινθηρογράφημα, διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος δεύτερου σταδίου.

Η Μενούνος, η οποία εκείνη την εποχή περίμενε να γεννηθεί η κόρη της Αθηνά μέσω παρένθετης μητέρας, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου. 

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους τύπους καρκίνου στην Αμερική, καθώς μόνο ένας στους δέκα ασθενείς επιβιώνει περισσότερο από ένα χρόνο μετά τη διάγνωσή του.

Η Μαρία Μενούνος, η οποία έχει 1,1 εκατ. followers στο Instagram, δήλωσε σήμερα ότι η περίπτωσή της αναδεικνύει την ανάγκη να «ακούμε» τα συμπτώματα στο σώμα μας, ακόμη και όταν οι γιατροί τα απορρίπτουν.

Η ίδια δήλωσε στο «TODAY» ότι μετά την κατανάλωση της σαλάτας υπέφερε «από εκείνο το είδος πόνου, όπου νιώθεις ότι θα εκραγείς μέσα σου».

«Νόμιζα ότι έφταιγε το farro. Σκέφτηκα ότι πρέπει να έχω δυσανεξία στη γλουτένη», είπε η ίδια. Η Μενούνος πήγε στον γιατρό της για ενδοσκόπηση και κολονοσκόπηση μετά την εμφάνιση του στομαχόπονου το 2022, αλλά δεν προέκυψε τίποτα το ασυνήθιστο. Έκανε επίσης αξονική τομογραφία, η οποία, επίσης, δεν έδειξε κάτι. Όμως τα συμπτώματά της παρέμεναν, με την παρουσιάστρια να υποφέρει από διάρροια και τον Νοέμβριο του 2022 να έχει και πάλι λυγίσει από τον πόνο. Αυτό την οδήγησε να μεταβεί σε νοσοκομείο τον Ιανουάριο για μαγνητική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε τον όγκο στο πάγκρεας. 

Πηγή: skai.gr