ΚΑΙΡΟΣ

Lady D(ebicki): Η εκνευριστική πριγκίπισσα Νταϊάνα, αλλά εξαιρετική ηθοποιός στη σειρά «The Crown»

Παρά την αξιοζήλευτη καριέρα της, η ξανθιά καλλονή πάντα προστάτευε την ιδιωτική της ζωή 

Στην πέμπτη σεζόν του «The Crown», μερικές φορές είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι η ίδια η Lady Di που εμφανίζεται στην οθόνη. Πρόκειται για την ηθοποιό Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι. Η 32χρονη Αυστραλή υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα στα τελευταία της χρόνια, παίρνοντας τον ρόλο από τη Βρετανίδα Έμα Κόριν, η οποία από άγνωστη σε μεγάλο βαθμό ηθοποιός έγινε πρωτοσέλιδο. 

Ωστόσο, η περίπτωση της Ντεμπίκι είναι διαφορετική: Είχε ήδη εμφανιστεί σε ταινίες με διάσημους σκηνοθέτες όπως ο Baz Luhrmann (The Great Gatsby, με τους Leonardo DiCaprio και Carey Mulligan), ο Christopher Nolan (Tenet, με τον Robert Pattinson) και ο Steve McQueen (στο Widows, δίπλα στη Viola Davis και τη Michelle Rodriguez). 

Παρά την αξιοζήλευτη καριέρα της, η ξανθιά καλλονή πάντα προστάτευε την ιδιωτική της ζωή. Μάλιστα, τώρα έχει ένα λόγο παραπάνω, που υποδύεται την «πριγκίπισσα του λαού» στη σειρά «The Crown», η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερη προσοχή από ποτέ από τα ΜΜΕ. 

«Μου άρεσε πάντα να προστατεύω την ιδιωτική μου ζωή. Αισθάνομαι ότι αυτό που θέλω να βγαίνει στον κόσμο είναι η δουλειά μου και πάντα πίστευα -και είναι ο τρόπος που προσεγγίζω τη δουλειά μου- ότι εγώ και η δουλειά είναι ξεχωριστά πράγματα. Θέλω απλώς ο κόσμος να με γνωρίζει για τη δουλειά μου», εξήγησε σε συνέντευξή της το 2018 στην αυστραλιανή «Vogue» μετά την πρεμιέρα της ταινίας της «The Burnt Orange Heresy,» στην οποία πρωταγωνιστεί, επίσης, ο Μικ Τζάγκερ.

Η Ντεμπίκι γεννήθηκε στο Παρίσι το 1990, αλλά εκείνη και οι γονείς της μετακόμισαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Εκεί, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον ευρωπαϊκού τύπου, το οποίο διέφερε έντονα από αυτό που βίωναν άλλα παιδιά της ηλικίας της. Τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της ήταν χορευτές (εκείνος έχει πολωνική καταγωγή και εκείνη είναι Αυστραλή ιρλανδικής καταγωγής). Η ηθοποιός ήθελε να σπουδάσει ιστορία, αλλά άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική και εκπαιδεύτηκε στο Victorian College of the Arts της Αυστραλίας.

Το 2011, λίγο μετά την αποφοίτηση της, ο Αυστραλός σκηνοθέτης Baz Luhrmann ενδιαφέρθηκε γι' αυτήν. Δύο χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε στo «The Great Gatsby», μια μεγάλη παραγωγή με ένα καστ αστέρων του Χόλιγουντ. 

Η στενή σχέση της Ντεμπίκι με τον κόσμο της μόδας είναι η μόνη εξαίρεση στο χαμηλό προφίλ της. Στα τέλη του περασμένου έτους, το «Women's Wear Daily» δημοσίευσε την είδηση ότι η ηθοποιός έγινε πρέσβειρα της μάρκας Dior Jewelry. Η ηθοποιός έχει στενούς δεσμούς με τον οίκο μόδας, καθώς έχει παρακολουθήσει επιδείξεις μόδας μετά από πρόσκληση της δημιουργικής διευθύντριας της εταιρείας, Maria Grazia Chiuri, τα σχέδια της οποίας η ηθοποιός φοράει συχνά στο κόκκινο χαλί. 

Μάλιστα, στην πρεμιέρα της ταινίας «The Crown» στο Λονδίνο, η Ντεμπίκι πόζαρε με ένα μαύρο φόρεμα Dior, που χρειάστηκαν 300 ώρες για να φτιαχτεί. Αφενός, θύμιζε το περίφημο «φόρεμα εκδίκησης», σχεδιασμένο από την Christina Stambolian, το οποίο φόρεσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας το 1994, όταν έγινε γνωστή η είδηση της απιστίας του συζύγου της και αφετέρου, το φόρεμά της ήταν εμπνευσμένο από το βραδινό φόρεμα της Catherine Walker, που φορούσε η Diana στο Φεστιβάλ των Καννών το 1987.

Ο Άντριου Μόρτον, βιογράφος της Νταϊάνα και συγγραφέας δήλωσε ότι η ερμηνεία της Ντεμπίκι είναι εκνευριστική. «Ήταν σαν να βρίσκομαι ξανά στο δωμάτιο μαζί της πριν από 30 χρόνια», ανέφερε ο ίδιος. 

Μένει να δούμε πώς θα χειριστεί η ηθοποιός αυτό το νέο στάδιο της καριέρας της και αν θα μπορέσει να συνεχίσει να κρατάει την προσωπική της ζωή ιδιωτική… 

Πηγή: skai.gr