Κλείσιμο

Παλιό κουτί που αγοράστηκε για 14 ευρώ προέκυψε ότι είναι σπάνιο Louis Vuitton!

Το αντικείμενο βγήκε στο σφυρί στο δημοπρατήριο Hanson's Auctioneers στο Λονδίνο για 7.300 λίρες, με το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε με το ασφάλιστρο του αγοραστή να φτάνει τις 9.490 λίρες

Ένα παλιό κουτί αποθήκευσης, που αγοράστηκε για μόλις 14 ευρώ και δόθηκε ως δώρο, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα σπάνιο κουτί της Louis Vuitton με τεράστια αξία, όπως γράφει η «Mirror». 

Ένας πατέρας -που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του- δήλωσε ότι αγόρασε το μπαούλο το 1984 και το έδωσε στην κόρη του ως δώρο καθώς εκείνη μετακόμιζε στο πρώτο της διαμέρισμα. Το αγόρασε από ένα κατάστημα στο χωριό St Margarets, κοντά στο Τουίκενχαμ του Λονδίνου, για να το χρησιμοποιήσει η κόρη του Μελίσα ως αποθηκευτικό χώρο.

Η Μελίσα συνέχισε να φυλάει σεντόνια στο μπαούλο για δεκαετίες πριν τελικά συνειδητοποιήσει τι ήταν. Το πήρε μαζί της στο Antiques Roadshow πέρυσι και έμεινε έκπληκτη όταν έμαθε ότι επρόκειτο για ένα σπάνιο, 100 ετών κουτί Louis Vuitton και ότι άξιζε χιλιάδες λίρες.

Η 56χρονη αποφάσισε να πουλήσει το μπαούλο, για να το προστατέψει από τις γάτες της και έμεινε άναυδη όταν το Σάββατο το μπαούλο «έπιασε» σχεδόν 10.000 λίρες.

Το παλιό κουτί της Louis Vuitton

Το αντικείμενο βγήκε στο σφυρί στο δημοπρατήριο Hanson's Auctioneers στο Λονδίνο για 7.300 λίρες, με το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε με το ασφάλιστρο του αγοραστή να φτάνει τις 9.490 λίρες.

Η Μελίσα, υπάλληλος κτηματομεσιτικής υπηρεσίας από το Middlesex, δήλωσε: «Ήταν σίγουρα μια συγκλονιστική στιγμή. Ήταν πολύ σουρεαλιστικό και αγχωτικό να το παρακολουθείς. Προσπαθούσα να βιντεοσκοπήσω την οθόνη του φορητού υπολογιστή για τον σύζυγό μου που δούλευε, αλλά ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ κρατώντας το τηλέφωνο σταθερό. Ο μπαμπάς μου αγόρασε το μπαούλο το 1984 από ένα παλιό κατάστημα με είδη ρουχισμού-αντίκες στο χωριό St Margarets, όπου ζούσαμε. Βρήκε δουλειά στα βόρεια, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Μου αγόρασε το μπαούλο καθώς υπήρχε έλλειψη αποθηκευτικού χώρου στο πρώτο μου διαμέρισμα. Έβαλα σεντόνια μέσα. Πάντα το χρησιμοποιούσα, αλλά με την πάροδο του χρόνου παρατηρούσα ότι το όνομα Louis Vuitton εμφανιζόταν όλο και περισσότερο σε τηλεοπτικές εκπομπές με αντίκες. Συνειδητοποίησα ότι μπορεί να είναι πολύτιμο. Πέρυσι έστειλα email στο τηλεοπτικό Antiques Roadshow για να ζητήσω μια εκτίμηση και μου ζήτησαν να το φέρω στην εκπομπή».

Ο Chris Kirkham, αναπληρωτής διευθυντής της Hansons London, ανέφερε: «Είναι ένα ιστορικό αντικείμενο που αποδεικνύει τη σχεδιαστική εφευρετικότητα του γαλλικού ομίλου και το στυλ των πολυτελών αποσκευών στις αρχές του 1900».
 

Πηγή: skai.gr