Keira Knightley: Στους «Πειρατές της Καραϊβικής» πίεσα πολύ τον εαυτό μου – Από αγοροκόριτσο έγινα «αντικείμενο του πόθου»

Όσον αφορά στο μεγάλωμα το παιδιών, η ηθοποιός επισήμανε ότι χρειαζόταν τρία άτομα για να κάνει ό,τι κάνει ένας γονέας «πλήρους απασχόλησης»

Η ηθοποιός Keira Knightley αποκάλυψε ότι ήταν εξαντλημένη κατά τα πρώτα χρόνια της καριέρας της, καθώς πίεζε πολύ τον εαυτό της. Η 37χρονη πρωταγωνίστρια των «Πειρατών της Καραϊβικής» ένιωθε ότι δεν ήταν ποτέ αρκετά καλή και προσπαθούσε για το καλύτερο. 

Σχετικά με τη συνειδητοποίηση της μεγάλης πίεσης που ασκούσε στον εαυτό της τα πρώτα χρόνια της καριέρας της, η ηθοποιός είπε σε συνέντευξή της στο «Harper's Bazaar»: «Ήμουν απίστευτα σκληρή με τον εαυτό μου. Ποτέ δεν ήμουν αρκετά καλή. Ήμουν εντελώς μονοσήμαντη. Ήμουν τόσο φιλόδοξη. Προσπαθούσα πάντα να γίνομαι όλο και καλύτερη και να βελτιώνομαι, πράγμα που είναι ένας εξαντλητικός τρόπος να ζεις τη ζωή σου. Τρέφω δέος για τον 22χρονο εαυτό μου, γιατί θα ήθελα λίγο περισσότερο από αυτόν πίσω», ανέφερε η ίδια.  

Η ηθοποιός έγινε διάσημη παίζοντας στην ταινία «Bend It Like Beckham» του 2002. Και συνέχισε: «Είχα μια αρκετά δύσκολη μετάβαση στην ενήλικη ζωή, μια ακραία προσγείωση λόγω της της φήμης σε πολύ νεαρή ηλικία. Ποτέ δεν ένιωσα άνετα με το κομμάτι της δημοσιότητας. Έπρεπε πάντα να προσέχω τι κάνω και τι λέω. Με έκριναν για το τι πρόβαλλα», εξήγησε η ίδια στη συνέντευξη. 

Σχετικά με την προσπάθειά της να διευρύνει την καριέρα της μετά τον ρόλο της στους «Πειρατές της Καραϊβικής», η ηθοποιός σημείωσε: «Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας, η Elizabeth Swann, ήταν το αντικείμενο του πόθου όλων. Έτσι, οι ρόλοι μετά ήταν για να προσπαθήσω να ξεφύγω από αυτό. Δεν ήξερα πώς να το εκφράσω. Ένιωθα σαν να ήμουν εγκλωβισμένη σε κάτι που δεν καταλάβαινα», πρόσθεσε. 

Η Keira Knightley ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Elizabeth Bennet στην ταινία εποχής «Pride & Prejudice» του 2005, ενώ ήταν επίσης υποψήφια για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της Joan Clarke στην ταινία «The Imitation Game» του 2014. Η ηθοποιός είναι παντρεμένη από το 2013 με τον Βρετανό μουσικό, James Righton, και έχουν δύο κοριτσάκια. 

Όσον αφορά στο μεγάλωμα το παιδιών, η ηθοποιός επισήμανε ότι χρειαζόταν τρία άτομα για να κάνει ό,τι κάνει ένας γονέας «πλήρους απασχόλησης». 

«Όταν ακούς κάποιον να λέει "απλά μένω σπίτι με τα παιδιά", αυτό δεν είναι "απλά". Αυτό είναι ένα τεράστιο πράγμα". Πρέπει να αναγνωριστεί η βαρύτητα της φροντίδας των παιδιών. Είναι σκληρή δουλειά, είναι ζωτικής σημασίας, είναι υποτιμημένη. Και είναι τόσο εξαντλητική».

Πηγή: skai.gr